Haal cultuur in huis

Het weekend is de ideale gelegenheid om eens meer om je heen te kijken dan de rest van de week. Doordeweeks zijn we druk met werk, huishouden, gezin en allerlei verplichtingen die daarbij horen. In het weekend is het tijd voor ontspanning, rust maar ook een culturele uitspanning. Zo’n culturele uitspatting kan diverse vormen hebben en je hoeft er niet per se je huis voor uit.

Ga eens naar een ander soort winkel dan de bekende supermarkt. Loop een keer dat ene Marokkaanse winkeltje binnen of die Oosterse toko. De producten zullen je vast niet bekend voorkomen. Maar er zal vast iets zijn wat bekend is voor je. Kijk om je heen, kijk wat andere mensen kopen. Of vraag desnoods aan een andere klant wat aan te raden is. De winkeltjes verkopen niet alleen voedsel. In sommige winkeltjes worden ook kookspullen verkocht. Dit zijn leuke cadeautjes voor die verjaardag waar je nog heen moet dat zelfde weekend. Zo ben je origineel met je cadeau en koop desnoods hetzelfde voor je zelf.

Verwen je zelf in het weekend met een andere cultuur. Koop een boek over het land waar je altijd al heen wilt, maar niet durft of kan. Haal het land naar jou toe. Kook dat ene recept uit het kookboek. Terwijl je leest over het land van je dromen, komt de geur van het land jou al tegemoet.

Een nieuwe of andere cultuur is niet eng. Het is anders. Net als een ander land. Je hoeft niet te reizen om open te staan voor andere culturen in Nederland. Multiculti is in de winkel om de hoek, in de bibliotheek en zelfs in de supermarkt. Gebruik het weekend om culturen te proeven.

Lees ook:Proef eens cultuur
Lees ook:C1000 krijgt dwangsom wegens ‘misbruik’ exotische feestdagen.
Lees ook:Waarom ben jij een wereldburger?
Lees ook:Beleef Braziliƫ in Amsterdam
Lees ook:Bekijk foto’s en werk van Hella Haasse in het Literair Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.