Waarom ben jij een wereldburger?

Multiculturaliteit is niet alleen typerend voor de samenleving. Ook als persoon kan je behoorlijk multicultureel zijn Vooral als je ouders gemengd bloed hebben, dan is jouw bloed al helemaal een mengelmoes. Zo hoorde ik een meisje laatst vertellen dat zij maar liefst vier soorten in haar bloed heeft. Het was iets wat veel andere meiden interesseerden. Het meisje had donker haar en een licht getinte huid. Duidelijk niet Nederlands, maar wat dan wel?

Als je met zoveel culturen opgroeit waar hoor je dan bij? Mogelijk ontwikkel je jezelf dan als wereldburger. Het is haast onmogelijk om een land of cultuur te kiezen. Desnoods kies je alle landen waar je vandaan komt.

Een paar maanden geleden verklaarde ik zelf dat ik een wereldburger ben. Door me niet te binden aan een taal, een cultuur en een land. Uiteraard zullen Nederland en Indonesiƫ een grote rol spelen in mijn leven spelen. Maar het sluit zeker niet de rest van de wereld uit. Met name omdat ik niet geheel zeker ben van mijn afkomst, heb ik door de jaren heen de deur open gehouden voor andere culturen. Toen ik meer las over het fenomeen wereldburger voelde ik me daar helemaal thuis.

Het magazine OneWorld vraagt mensen naar hun ervaringen als wereldburger. Wat maakt jou een wereldburger? Hoe komt het dat jij je verbonden voelt met de rest van de wereld? Het is natuurlijk een uitzonderlijke keuze. Veel mensen staan juist niet open voor andere culturen. Wereldburgers echter wel. Wil je graag jouw verhaal als wereldburger vertellen? Ga dan naar de website van OneWorld en lees waar je jou verhaal naar toe kan sturen!

Bron foto: Flickr

Lees ook:De dag dat ik een wereldburger werd
Lees ook:Daarom heten ze vluchtelingen
Lees ook:Hella Haasse beschreef vervreemding van de eigen cultuur
Lees ook:Haal cultuur in huis
Lees ook:Het culturele palet voor kunstenaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.