Vragenlijst over allochtone jongeren in jeugdzorg

Zijn allochtone jongeren oververtegenwoordigd in zwaardere vormen van de jeugdzorg? Dat vragen twee vierdejaars studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening zich af en zijn daarover een onderzoek gestart. Hiervoor hebben zij een vragenlijst gemaakt. Het tweetal is op zoek naar mensen uit de doelgroep. Allochtone jongeren die te maken hebben met de jeugdzorg kunnen deze vragenlijst invullen. Ook zijn de studenten benieuwd naar de mening van de jongeren.

Het viel de studenten op dat veel allochtone jongeren in de zwaardere vormen van de jeugdzorg zitten. Zij gingen zich afvragen wat de oorzaak hiervan is en of dit voorkomen kan worden. Natuurlijk hebben de studenten hier hun eigen ideeën over maar zij zijn ook benieuwd naar de meningen van deze jongeren.

Misschien herken jij je in dit verhaal? Of trekt dit je aandacht? Doordat je zelf te maken hebt met de jeugdzorg of een bekende van jou. Het is wel opmerkelijk dat veel allochtone jongeren te maken hebben met de “zware” jeugdzorg. Allerlei oorzaken zijn hiervoor te bedenken. Wellicht de taalbarrière met de ouders, onbegrip van de hulpverlener voor de cultuur van het gezin en miscommunicatie door cultuurverschillen.

Heb jij hier meer over te vertellen? Klik dan hier om de vragenlijst in te vullen. Tot 31 december 2011 kan de vragenlijst nog ingevuld worden.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Allochtoon heeft ander netwerk
Lees ook:Studerende allochtone jongeren leiden dubbel leven
Lees ook:Potentie allochtone leerlingen vaak onderschat
Lees ook:Allochtonen hebben het moeilijk
Lees ook:Allochtone kinderen kunnen vaak niet zwemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.