Ouders Mauro ontvangen prijs

Minister Leers op CDA congres

Eind januari ontvingen de pleegouders van Mauro de prijs voor ‘Jonge Asielzoekers’, de Issue Award. Een prijs die uitgereikt wordt door Communicatiebureau De Issuemakers, bedoeld voor mensen die maatschappelijke en politieke issues in de aandacht brengen. Met deze prijs zijn de pleegouders van Mauro representatief voor iedereen die zich ingezet hebben voor Jonge Asielzoekers. Een mooi gebaar dacht ik, maar zo denkt niet iedereen. De meningen over de pleegouders van Mauro zijn behoorlijk verdeeld.

Door hun inzet voor Mauro is wel degelijk duidelijk geworden dat het asielzoekersbeleid in Nederland verder van geregeld is. Dat zelfs een politieke partij en een kabinet wankelt door het welzijn van deze jongen, zegt alles.

Volgens een reactie hebben de ouders identiteitsfraude gepleegd waar het om de registratie van Mauro ging. Maar weten wij allemaal zo goed hoe de procedures in elkaar zitten voor de asielzoekers?

Stel jouw hart wordt gestolen door een jonge asielzoeker. En je wilt alles op alles zetten om het leven van deze persoon in goede banen te leiden. Dan doe je alles, kijk je naar de mogelijkheden maar voornamelijk naar de onmogelijkheden.

De ouders van Mauro zetten de gaten van het asielzoekersbeleid van Nederland in het licht. Dit deden ze voor Mauro, de grootste prijs.

Lees meer op Wereldjournalisten.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Mauro Manuel: de speelbal van de politiek
Lees ook:Wat gaat Mauro doen?
Lees ook:Ook van lezers mag Mauro blijven
Lees ook:De verwarring van Mauro
Lees ook:Mijn naam is profiteur

Eén reactie op “Ouders Mauro ontvangen prijs

  1. rien34vanbuuren

    Deze mensen hebben identiteitsfraude gepleegd en derhalve onder valse voorwendselen uitkeringen verkregen? Een prijs? vervolging is beter op zn plaats

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.