Hoofddoek, Hoofdboek, Facebook

Hoofddoeken kunnen ook mooi zijn, sierlijk en vrouwelijk. Draag jij een hoofddoek en wil je dit laten zien? Zet dan je foto op de hiervoor bestemde facebookpagina Het Hoofdboek. HOOFDBOEK is een breed project met een boek, een tentoonstelling, onderzoek en sociale media. Met dit initiatief willen reclamemaker Jan Knaap, fotograaf Sander Stoepker en hoofdredacteur van Boomerang Oliver Wegloop vanuit meerdere perspectieven de hoofddoek laten zien. Niet alleen die van onderdrukking, de islam, en verzet. Maar ook een beleving, identiteit en esthetiek. Vrouwen worden uitgenodigd een foto van zichzelf met hoofddoek op het sociale media platform Facebook te plaatsen. Vanaf 23 november worden deze foto’s tentoongesteld in het Centraal Museum in Utrecht. Foto’s van vrouwen met een stukje mysterieuze stof.

Misschien is het omdat we niets meer zien. Maar wat we niet zien zijn de haren. Wat we wel zien zijn de ogen. Kijk daarom naar ‘Eyes of a Muslim’ die sprekend worden door de hoofddoek. Het is de enige manier om contact te maken met de vrouw. De ogen vertellen alles. Je hoeft alleen maar goed te kijken. De vrouw echt te leren kennen. Moslima’s met hoofddoek weten dat. Seksuele aantrekkelijkheid wordt privé met de hoofddoek. Niets meer en niets minder. Durf te kijken, door de ogen van een moslim.

 

Lees ook:Verstoppen in de boerka
Lees ook:Het mysterie van de sluier
Lees ook:De verwarring van de vrouwencultuur
Lees ook:Kleden hoe het hoort, lekker eigenwijs dus
Lees ook:Iconen van cultuur

Eén reactie op “Hoofddoek, Hoofdboek, Facebook

  1. joop

    ik durf niet te kijken door de ogen van een moslim…moslims besnijden ook meisjes, vinden ongelovigen varkens en zijn samen met die rooms katholieken en joden met al hun geloof en goede bedoelingen verantwoordelijk voor oorlog, haat en ellende…AL EEUWEN LANG !!!

    En het belachelijke is dat al deze geloven voortkomen uit 1 bron, de geboden zijn opgeschreven door mensen. Mijn geboden zijn ondanks ik ongelovig ben, niet haten, niet stelen, niet roddelen, niet doodslaan en de laatste : gij zult niet oordelen staat in de Koran,de Bijbel en de Thora.

    Ik geloof niet, maar geloof wel sterk in levens regels en je eigen verantwoording nemen, bidden zie ik als en is ook bedoeld om na te denken over het hoe, wat en waarom. En dan zal me zeker niet druk maken over het wel of niet een hoofddoekje dragen.

    Een goede man moet een vrouw respecteren, ook al loopt ze poedelnaakt rond ( bij wijze van )de man behoort zijn driften te beheersen en dan is het te gemakkelijk om dan maar de vrouw met burka en hoofd doek te bedekken. En vergeet niet dat al de Koranen en Bijbels geschreven zijn door mannen en zeker niet door goden !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.