Turkse Volksdansgroepen strijden om kampioenschap

Zaterdag staat de Utrechtse Stadsschouwburg in het teken van Turks Volksdansen. De achtste Nederlandse Kampioenschappen om precies te zijn. Vorig jaar was de Volksdansgroep Ruzgar uit Alblasserdam de winnaar. Dit jaar mogen Turkse dansgroepen weer laten zien hoe ze de Turkse volksdans vormgeven.

Die avond is een bijzondere avond omdat de groepen zich kunnen kwalificeren voor de grote finale in 2013. Dat jaar is tevens het 10-jarige jubileum van het kampioenschap.

De kampioenschappen zijn niet alleen gunstig voor het in stand houden van de Turkse Volksdans, maar ook voor de ontwikkeling ervan. Een deskundige jury beoordeelt bij elke kampioenschap weer welke groep de beste van Nederland is. Zij beoordeelt de choreografie, techniek en de vernieuwing van de Turkse Volksdans.

De kampioenschappen zijn toegankelijke voor publiek. Ben je benieuwd naar de choreografie van de Turkse volksdans? De muziek, de bewegingen en de kleding. Het is zeker anders dan de Nederlandse volksdans. Aan de ene kant, als je goed luistert en goed kijkt, hebben ze allemaal wat gemeen. Liefde voor dans en cultuur.

Klik hier voor meer informatie.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Wie is de beste saunameester?
Lees ook:Turkse ‘rock’ van Özlem Tekin
Lees ook:Tango en champagne bij Academia de Tango
Lees ook:Tangomagia nog een dag in Amsterdam
Lees ook:Radio 6: World, jazz en crossover.

Eén reactie op “Turkse Volksdansgroepen strijden om kampioenschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.