Mensen met een Turkse, Marokkaanse of Surinaamse achtergrond krijgen mogelijk te weinig calcium en vitamine B2 binnen via hun voeding. Dat schrijft de Gezondheidsraad in het advies “Naar een voldoende inname van vitamines en mineralen”. Melkproducten zijn de belangrijkste bron van calcium en vitamine B2. De meeste Nederlanders krijgen wel voldoende van deze voedingsstoffen naar binnen. Het is nog niet duidelijk of de te lage inname gepaard gaat met nadelige gezondheidseffecten. Bron: Metro. Foto: stock.xchng
He? Als nog niet bekend is of het met nadelige gezondheidseffecten gepaard gaat, hoe kun je dan spreken van een te lage inname? Te laag voor wat dán? Voor voldoende omzet bij de melkboeren?
Lees ook:Eenzame blinden door vrijstelling inburgering
Lees ook:De EU, een culturele rommel?
Lees ook:Databank Antillianen komt er niet
Lees ook:Eten en kennismaken bij Van Harte Resto.
Lees ook:Spoeddebat over EU-uitspraak asielzoekers.