Categorie: "Dans"

Gratis proefles Afrikaanse dans in Utrecht

Sportcafé De Dreef in Utrecht staat bekend om de Afrikaanse activiteiten. Aankomende donderdag kan je daar terecht voor een gratis proefles Afrikaanse dans. Afrikanen en ook Afrikaliefhebbers kunnen Afrikaans dansen onder begeleiding van choreograaf en danslerares Sidi Baya. En als er heel veel aanmeldingen zijn, wie weet kan je dan elke donderdag Afrikaanse dansles volgen met Sidi Baya.

Turkse Volksdansgroepen strijden om kampioenschap

Zaterdag staat de Utrechtse Stadsschouwburg in het teken van Turks Volksdansen. De achtste Nederlandse Kampioenschappen om precies te zijn. Vorig jaar was de Volksdansgroep Ruzgar uit Alblasserdam de winnaar. Dit jaar mogen Turkse dansgroepen weer laten zien hoe ze de Turkse volksdans vormgeven.

Oosterse en Afrikaanse dans in vijf steden

Ik ben zo blij dat de koude winter culturele evenementen niet tegenhoudt. Vanaf vandaag is Dancing On The Edge 2011 begonnen. Het dansevenement met dansstijlen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Tot en met 17 december treden de dansers op in de steden Amsterdam, Utrecht, Groningen, Den Haag en Rotterdam.

Stoer buikdansen met de Uzumé Dance Company

Altijd al heb ik willen buikdansen. Op een gegeven moment werd het een enorme rage in Nederland. Veel vrouwen in Nederland besloten hun geheime heupbewegingen te ontdekken. Ook dit weekend is dit weer mogelijk in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. De Uzumé Dance Company is in Nederland voor het evenement Beyond Bellydance.

Palestijnse dans voor beginners

In het Utrechtse danscentrum De Dansvloer geeft Sharaf Dar Zaid op 20 november 2011 een Palestijnse danscursus. Dabkeh is de traditionele dans uit Palestina, Libanon, Syrië, Irak en Jordanië. Sharaf Dar Zaid leert je de basis van deze volksdans. Daarnaast leer je ook meer over de geschiedenis van deze dans.

Sutra Dance Theatre: de creatie van een pionier

Deze week treedt in vier theaters de Sutra Dance Theatre op. Afgelopen donderdag en vrijdag heeft de Maleisische dansgroep al opgetreden in Den Haag en Amsterdam. Dit weekend zijn het Antwerp Zuiderpershuis en RASA Utrecht aan de beurt. Weer een creatie van een artiest wat een pionier wordt genoemd. Op het gebied van de beleving van dans in dit geval. Ramli Ibrahim, het brein achter Sutra Dance Theatre: ‘Om regels te overtreden of nieuwe te maken moet je goed beslagen ten ijs komen’. Ontdek hoe Maleisische dans er uit ziet als regels overtreden worden, en nieuwe regels ontstaan.