Stoer buikdansen met de Uzumé Dance Company

Altijd al heb ik willen buikdansen. Op een gegeven moment werd het een enorme rage in Nederland. Veel vrouwen in Nederland besloten hun geheime heupbewegingen te ontdekken. Ook dit weekend is dit weer mogelijk in Den Haag, Amsterdam en Utrecht. De Uzumé Dance Company is in Nederland voor het evenement Beyond Bellydance.

Hun manier van buikdansen is niet alleen het oosterse buikdansen. De bewegingen van Uzumé Dance Company worden beschreven als stoer. Dat is toch geweldig. Natuurlijk is het leuk als vrouw soepele heupbewegingen te maken. Maar wil je ook niet als vrouw enigszins zelfverzekerd en machtig overkomen? Dat zie en leer je tijdens Beyond Bellydance. Emancipatie in de heupen, sierlijk en stoer. Bij Beyond Bellydance leer je niet alleen zwoel te bewegen. Je leert een buikdansstijl die stoer en technisch is met invloeden uit de moderne dans tot hula. Vrouwelijkheid ten top dus!

Vandaag begint het evenement in Vereniging De Flat in Den Haag, morgen in de New Dance Studios in Amsterdam en zondag in RASA Utrecht. Kijk op de website www.tjarda.nu voor hun volledige programma of op de websites van de betreffende studio’s.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Sutra Dance Theatre: de creatie van een pionier
Lees ook:Reis door het Indian Film Festival in Den Haag
Lees ook:Oudaden: traditionele Berbermuziek met moderne klank
Lees ook:Latin Dance Party in het Tropentheater
Lees ook:Palestijnse dans voor beginners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.