Geef tegen Geert

Antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur bereikte zijn doel: een rechtszaak tegen Geert Wilders wegens aanzetten tot haat. Nu zoekt ze nog geld voor het proces.

Vorig jaar deed Nederland Bekent Kleur aangifte tegen Geert Wilders, omdat hij zich tientallen keren discriminerend zou hebben uitgelaten over moslims. Het Openbaar Ministerie wilde aanvankelijk niet vervolgen, maar het gerechtshof gebood dat vervolging toch op zijn plaats was. Lees hier het hele artikel in De Pers. Foto: wikimedia

Lees ook:Nederland Bekent Kleur boos op Verhagen.
Lees ook:Wilders wil naar de rechter.
Lees ook:Wilders verkoopt onzin, zegt Van der Laan
Lees ook:Ideeën Wilders populairder dan hijzelf.
Lees ook:Wilders mogelijk op zwarte lijst Groot-Brittannië.

7 reacties op “Geef tegen Geert

  1. A.P.M. van den Goorbergh

    Antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur, bereikt absoluut niet zijn doel. Het vervolgen van Geert Wilders brengt alleen meer zetels op. Hij staat continu, en ook terecht in de belangstelling. Zeker bij het winnen van deze zaak zal hij nog meer zetels behalen en de nieuwe minister president van Nederland worden. En dan is het overduidelijk wat er in Nederland mis is en zal er een totaal ander beleid aan de orde komen. De grenzen zullen in ieder geval gesloten gaan worden, en het tuig wat zich niet kan of wil aanpassen zal naar het land van herkomst worden gestuurd. En ook dat is terecht.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bentookzat

    Het enige dat beroepsprovocateur/profiteur/antisemiet en nitwit danen en zijn medeberoepsdemonstranten doen is zelf haatzaaien tegen Wilders. Het clubje van ziende blind en horende doof.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Freedutch

    Ook Wilders staat niet boven de wet. Als ie niks fout heeft gedaan zal ie niet veroordeeld worden. Dus waar maken jullie je druk om?

      /   Beantwoorden  / 
    1. A.P.M. van den Goorbergh

      Dit heeft niets te maken of je, je nu wel of niet druk maakt. Ik reageer op de mogelijkheid een reactie te mogen geven. Voor alle duidelijkheid: ik denk dat hij heel veel zetels binnen kan halen als hij nog meer in de publiciteit komt, en zeker als hij het proces gaat winnen. Een goede zaak overigens. Er moet een andere wind gaan waaien in Nederland, daar zijn veel mensen het overeens. En rechters moeten zich dan maar aan gaan passen aan de normen en waarden van de PVV waar het volk voor gekozen heeft. We leven toch in een democratisch land. Of niet soms?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Freedutch

        Voorlopig is het nergens voor nodig dat ze zich aanpassen aan “het volk”, althans aan jouw definitie van “het volk”. Wilders slaat voorlopig nog geen deuk in een pakje boter.

          /   Beantwoorden  / 
        1. A.P.M. van den Goorbergh

          Hij hoeft geen deuk te slaan in een pakje boter, als hij dit huidige pruts kabinet weg slaat zijn we al een heel eind op de goede weg en kan het ruimen beginnen.

            /   Beantwoorden  / 
  4. bdb

    Dit is een erfenis van jaren lang verzwijgen en positive discriminatie die haat komt nu naar boven.
    Vroeger mocht je niets zeggen en was je altijd fout als je blank was.
    Ik vind dit geen excuus maar ik vind het wel logisch dat er ook mensen zijn die nu een kans zien die opgkropte haat legaal te kunnen spugen.
    Zo zie ik Wilders niet als een haat zaaier maar als een populistische oogster van de haat ,gezaait door goed bedoelde geiten wollen sokken rockers die onbewust de “pokon” van het rechts extremisme zijn geweest.
    Ik ben ook boos maar zie de extremisten niet als Moslims maar als misbruikers van het geloof.
    Elk geloof kent zijn extremisten,nu of vroeger.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.