Voorschool heeft succes in Amsterdam

Uit het stedelijk jaarverslag 2008 van Amsterdam: Steeds meer peuter en kleuters die thuis geen Nederlands spreken, gaan naar de Voorschool. Omdat ze hier de taal leren, kunnen ze daarna zonder achterstand aan de basisschool beginnen.

Nog meer goed onderwijsnieuws: het aantal voortijdig schoolverlaters daalde vorig jaar met 14%. Ook werden vier nieuwe of opgeknapte schoolgebouwen opgeleverd. Alle stadsdelen hebben nu een Ouder- en Kindcentrum waar ouders en opvoeders terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Tweeduizend ouders kregen vorig jaar opvoedingsondersteuning.

De inburgering loop helaas nog niet naar behoren; er worden onvoldoende mensen geplaatst op de inburgeringscursussen. De gemeente blijft zich inspannen om hier verbetering in aan te brengen. Bron: Stedelijk Jaarverslag Amsterdam 2008.  Foto: wikimedia.

Wat betreft dat laatste: dat kan ik beamen. Ik ken cursisten die wachten tot ze eindelijk kunnen beginnen met de cursus. En docenten die worden ontslagen omdat er te weinig cursisten zijn. Tussen docent en cursist zit de gemeente, en die werkt traag.

Lees ook:Kinderen van Turkse ouders geplaatst bij lesbisch pleeggezin
Lees ook:Dreigend tekort aan examinatoren inburgering.
Lees ook:Wethouder Geluk in gelijk gesteld.
Lees ook:Meeste discriminatie is vanwege leeftijd.
Lees ook:Amsterdam heeft er een nationaliteit bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.