Marokkaanse jongeren en homo’s in dialoog

Afgelopen weekend zijn Marokkaanse jongeren samengekomen om te praten over homoseksualiteit. Ze spraken niet alleen met elkaar maar ook met homo’s over dit omstreden onderwerp. Homoseksualiteit wordt in veel culturen niet geaccepteerd en niet begrepen. Dit weekend kwamen hetero meiden en jongens samen voor het “Shout Out.Respect 4 Diversity” trainingsweekend. Een initiatief van De Dialoog en stichting Malaica. Deze samenkomst moet acceptatieweerstanden wegnemen over homoseksualiteit.

Weerstanden tegen homoseksualiteit komen grotendeels voort uit onwetendheid, maar uiteraard ook vanuit de culturele en religieuze achtergrond. In Nederland zijn we min of meer zo ver dat homoseksualiteit geaccepteerd wordt. Ik zeg min of meer omdat in Nederland verschillende religies en culturen leven die deze levensstijl verwerpen. Zowel moslims als christenen hebben moeite met homoseksualiteit.

Door homo’s samen te brengen met groepen die hun levensstijl niet begrijpen, krijg je hopelijk meer begrip. Als je van huis uit een negatieve houding hebt meegekregen over homoseksualiteit, dan is het logisch dat je dit niet kan accepteren. Wanneer je zelf strijdt met je eigen homoseksualiteit, wordt dit alleen maar moeilijker. Tijdens dit weekend kwamen de jongeren ook in contact met homo’s. Hun ervaringen zijn vastgelegd op video. Het feit dat niet veel jongeren herkenbaar in beeld wilden, geeft al aan hoe omstreden homoseksualiteit in veel culturen nog is.

Bron foto: Flickr

Kijk hier voor een impressie over dit weekend:

Lees ook:Homo’s niet alleen omstreden voor islam
Lees ook:Haatimam Yasin naar congres in Amsterdam.
Lees ook:Marcouch wil homocafé in Slotervaart.
Lees ook:Markouch: Homo’s welkom in Slotervaart.
Lees ook:‘Laat homo’s met rust’, zegt de imam.

5 reacties op “Marokkaanse jongeren en homo’s in dialoog

  1. Weilly

    *Het artikel wil opwekken dat er geen Marokaanse homo’s bestaan, want er staat namelijk: Ze spraken niet alleen met elkaar maar ook met homo’s over dit omstreden onderwerp.
    *Waarom zijn Nederlandse homo’s toch altijd zo bezig om door Marokkanen geaccepteerd te worden?
    *Waarom gaat het onderwerp niet over Marokkaanse homo’s? Ik ken een heleboel Marokaanse homo’s in Amsterdam west en overal, dating sites en op vele andere platvormen.
    *Wat mij betreft is het verhaal zoals altijd éénzijdig en ik geloof ook niet dat Marrokanen echt een dialoog aan moeten gaan om homo’s te accepteren. Het is allemaal acteerwerk en het ligt aan hun eigen gedrag die zij hebben gecreëerd. De meeste homofoob Marokkanen zijn juist de grootste homo’s die rondlopen en zoeken ook vaak mannen sex op. Ik woon zelf in Amsterdam west en ik heb dat vaak gezien en meegemaakt. Ik ben het wel eens dat de meeste Marokkanen met hun eigen homosexualiteit worstelen.
    *Waar zijn de Marokkaanse homo’s? Ik vind dat daar iets aan gedaan moet worden, want als dat meer naar voren komt, dan kan er een hele omezwaai gebeuren. Het komt niet in beeld, vandaar dat men ook zo reageert en en het bestaat niet, zogenaamd natuurlijk.
    *Kortom er moet meer aandacht worden besteed aan Marokkaanse homo’s. Die moeten meer in beeld komen. Het liefst elke dag. Brochures moeten komen en allerlei soorten manieren om Marokkaanse homo’s uit de kast te halen en te promoten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vera Calmer

      Met die zin suggereert het artikel niet dat er geen Marokkaanse homo’s bestaan, maar dat de jongeren ook spraken met homo’s.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Weilly

    Ok, dat was misschien een fout van mij, Maar derest blijft nog over.. Ik maak mij boos hier over. Ze wekken wel het beeld op dat in hun kringen geen gay’s zijn. Ik vind dat er meer aandacht aan Marokkaanse homo’s moet komen. Maar dan echt ook veel aandacht.
    Ik weet zeker dat er dan iets gaat veranderen. Ik ben 20 jaar lang met Arabieren – Marokkanen omgegaan ik weet hoe ze in elkaar zitten.

    Het moet anders! We moeten Marokkaanse homo’s ook meer in beeld brengen. Dit gebeurt te weinig of haast nooit!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vera Calmer

      Ik snap je frustratie. Denk je niet dat dit initiatief, de bijeenkomst, dan een begin is voor de acceptatie van Marokkaanse homo’s?

        /   Beantwoorden  / 
      1. joop

        een begin is voor de acceptatie van Marokkaanse homo’s? zolang inteelt ( nichten en neven neuk kinder krijg ) normaal is onder deze onaangepate geitenneukers kan je dat op je buik schrijven ! Er loopt gewoon te veel stom volk tussen, net zoals tussen de nederlanders de groep schapen neukers ook te groot is, trieste wereld.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.