Nog een paar onderzoeksresultaten

In mijn vorige twee blogs had ik het over dat het Jaarrapport Integratie 2008 is samengesteld door het Centraal Bureau voor Statistiek. Nog een paar feitjes en dan ben je weer een beetje up-to-date over de ontwikkelingen van onze samenleving.

De gemiddelde leeftijd waarop allochtone vrouwen van de tweede generatie hun eerste kind krijgen, komt steeds meer in de buurt van die van autochtone moeders. Marokkaanse vrouwen van de tweede generatie worden zelfs iets later moeder dan autochtone vrouwen (dit had ik zelf helemaal niet verwacht, ik vind dit zeer opvallend

Met name onder de Turkse bevolkingsgroep is er een groot aantal personen dat op afstand van de Nederlandse samenleving. Dit geldt ook, maar dan in mindere mate, voor de Marokkanen.

Minder dan 1 procent van de eerste generatie Turken en Marokkanen heeft ouders die in verschillende landen zijn geboren. Van de vier grote niet-westerse herkomstgroeperingen, is dit percentage het hoogst bij Antillianen (11,5 procent).

Een grote meerderheid, 70 procent, van de autochtonen heeft nooit allochtone vrienden of buren op bezoek.

Als jullie nóg meer resultaten van het jaarrapport willen lezen, laat het me weten, dan schrijf ik er nog een blog over!

Lees ook:Onderzoeksresultaten Integratie Jaarrapport 2008
Lees ook:Joepie! Jaarrapport Integratie 2008!
Lees ook:Multiculti verschillen in omgaan met bedplassen.
Lees ook:Allochtonen hebben het moeilijk
Lees ook:In 2050 is 29% allochtoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.