Moslim solliciteert bij Katholiek

Katholieke scholen mogen potentiële stagiaires met een hoofddoek weigeren. Maar dan moet dit wel van te voren aangegeven worden. Toen er een studente met een hoofddoek bij een katholieke school in Alkmaar ging solliciteren voor een stageplek, werd haar verteld dat ze stage mag lopen, maar dan moest ze wel haar hoofddoek afdoen.

De stagiaire ging na deze mededeling naar de Commissie Gelijke Behandeling omdat ze vond dat ze onrechtvaardig was behandeld. De school in Alkmaar had haar namelijk ná het sollicitatiegesprek telefonisch laten weten dat ze niet was aangenomen. De Commissie Gelijke Behandeling heeft bepaald dat katholieke scholen stagiaires met hoofddoeken mogen weigeren, maar dan moeten ze dit wel van tevoren aangeven.

Nu ben ik het helemaal eens met de CGB. Je mag studenten met hoofddoeken weigeren, maar geef het dan inderdaad wel gelijk aan, dan hoeft er dus ook geen gesprek plaats te vinden en wordt er ook geen vals hoop gecreëerd.

Als ik een hoofddoek om zou hebben, zou ik sowieso niet solliciteren bij een katholieke school, maar het ging er nu om dat de scholen het moeten laten weten. Ik vind dat deze scholen alle recht hebben om te weigeren. Wat zou er gebeuren als een katholieke stagiaire zou solliciteren bij een islamitische school?

Lees ook:Geen hoofddoek voor leerling Don Bosco College
Lees ook:Moslima mag geen hoofddoek dragen op sportschool
Lees ook:2240 keer discriminatie in 2008
Lees ook:Niet slepen met Yossef
Lees ook:Verdeelde reacties over de hoofddoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.