“Godslastering mag voortaan??”

Artikel 147

Met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft:

1. hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, door smalende godslasteringen op voor godsdienstige gevoelens krenkende wijze uitlaat

2. hij die een bedienaar van de godsdienst in de geoorloofde waarneming van zijn bediening bespot;

3. hij die voorwerpen aan een eredienst gewijd, waar en wanneer de uitoefening van die dienst geoorloofd is, beschimpt.

Zo luidt artikel 147 in het Wetboek van Strafrecht. Dit artikel wordt op voorstel van minister Ernst Hirsch Ballin geschrapt uit het Wetboek van Strafrecht. De ministerraad heeft dat vandaag besloten. Niet iedereen in de Tweede Kamer is er mee eens, maar dat heb je altijd. Artikel 147 moest dus de mensen die worden beledigd beschermen. Er zijn een paar andere wetten die de beledigde mensen beschermd, maar ik vind dit toch best een grote aanpassing. De meeste mensen die werden aangeklaagd wegens godslastering, werden niet vervolgd omdat het te moeilijk was deze mensen aan te klagen.

Dat betekent dat er in de praktijk weinig veranderd. En of er nu zo een wet bestaat of niet, er zal altijd een groepje rondlopen die verder gaat met het beledigen van mensen. Of dit nu mondeling is of schriftelijk. Uiteindelijk zegt het meer over de gene die aan het schelden is.

Ik denk dat de mensen die van beledigen houden pas echt aangepakt worden, als de gelovigen zich een andere houding aannemen. Ik ben zelf gelovig en als iemand iets over mijn geloof zou zeggen, dan doet het me weinig. Maar als ze weten dat ze me er mee kunnen kwetsen, dan gaan ze me toch juist uitschelden? We moeten gewoon minder snel op onze teentjes getrapt worden. Vooral als het om geloof gaat. Dat is iets tussen jou en je God. Wat maakt het nou uit wat mensen er van zeggen? Met zo een attitude hoeft niemand te worden beschermd.

Lees ook:Nederland blijft voorkeursdoelwit terroristen
Lees ook:Ontsnap aan de culturele chaos
Lees ook:Ophef over nationaliteit.
Lees ook:Onverdoofd ritueel slachten mag nog
Lees ook:Speech Dchar is multiculturele vrijheid

3 reacties op ““Godslastering mag voortaan??”

  1. Tijdra

    godslastering moet kunnen.
    Het is toch van de zotte dat ik niks mag zeggen over zogenaamde onzichtbare goden die als supergeesten door het heelal zweven en planeten uit hun toverhoed goochelen.
    Wil de echte god opstaan aub.
    Als god bestaat dan mag tie wel opschieten met nog een Aarde er bij te bouwen.
    Het is voor hem nog geen week werk, want het word een beetje druk hier.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nick

    Ow, maar nergens in de wet staat dat je niks mag zeggen over welke god dan ook. Iets zeggen over een god is wat anders dan godslastering. Vertel eens, waarom zou je een god lasteren waarvan je niet gelooft datie bestaat? Ben je dan niet een beetje heel erg gestoord? Het enige wat je er mee bereikt is dat je er heel veel mensen mee beledigd. Waarom zou je dat willen? Waarom zou dat doen? Wat wil je er mee bereiken?

      /   Beantwoorden  / 
  3. André de Hooge

    Bewijs maar eens dat er echt iets bestaat!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.