“Pvda over het integratieprobleem; minder tolerantie”

De PvdA gaat het anders aanpakken! Het woord tolerantie is niet meer het belangrijkste, maar aanpassen. De migranten moeten zich simpelweg aanpassen. PvdA-voorzitter Ploumen presenteerde deze week een integratienota met de titel: verdeeld verleden, gedeelde toekomst. Wat staat er nog meer in de nota?

De fout die we nooit meer mogen maken, is het inslikken van kritiek op culturen of religies omwille van de tolerantie“. Zo is de gedachte achter het nieuwe beleid van de PvdA. Lange tijd hebben oorspronkelijke Nederlanders en nieuwe Nederlanders elkaar grotendeels vermeden. Integratie was een zaak van tolerantie en uiteindelijk zou het dan allemaal vanzelf wel goed komen. In de praktijk betekende die tolerantie vooral wegkijken bij problemen. De gevoelens van verlies en onbehagen werden weggestopt.”

Kortom; een hardere aanpak. Ik denk dat dit beter gaat werken. Maar ook al is tolerantie niet meer het belangrijkste woord, het moet zeker niet vergeten worden.

Verder staat er in de nota dat het integratiebeleid uit drie lagen bestaat; normeren (vrouwenbesnijdenis is bijvoorbeeld uit den boze en dus verboden), confronteren (mensen moeten elkaar aanspreken als ze vinden dat iets niet goed gaat) en tolereren (bijvoorbeeld opvallende moskeeën).

Foto is gemaakt door: Akbar Simonse

Lees ook:Migrant mag eigen taal spreken.
Lees ook:PvdA wil Wilders wind uit de zeilen nemen.
Lees ook:PvdA milder over integratie.
Lees ook:Debat met Verdonk aan UvA.
Lees ook:Wilders verkoopt onzin, zegt Van der Laan

Eén reactie op ““Pvda over het integratieprobleem; minder tolerantie”

  1. joop

    Ha , Joop den Uil was toch de man die van mening was dat…………….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.