Goes goes Africa

Het AfrikaFilmFestival geeft je de kans om kennis te maken met de Afrikaanse filmwereld. Van 2 tot 10 maart 2009 stelt het Merral theater in Goes zijn deuren open voor het AfrikaFilmFestival. Ook Podium ‘t Beest geeft de Afrikaanse films de mogelijkheid te integreren bij de Goesenaren. 

De gemeenteraad van Goes heeft 2009 uitgeroepen tot Afrikajaar. Met dit themajaar wil de raad de Goesenaren laten zien dat Afrika een cultureel rijk werelddeel is waar veel meer aan de hand is dan oorlog, armoede en aids. Een belangrijk onderdeel van het filmfestival is het educatieve programma voor middelbare scholen. Dat houdt in dat er de hele week overdag films vertoond worden die geschikt zijn voor het middelbaar onderwijs. Met het AfrikaFilmFestival wil Goes jongeren kennis van en belangstelling voor de Afrikaanse film en het continent Afrika bijbrengen.

 

 

In februari wordt het filmprogramma bekend gemaakt op de site.

Dit klinkt als een goede poging mensen met elkaar te laten kennis maken. En kennismaking is de eerste stap naar wederzijds respect en begrip. Ik heb alleen nooit geweten dat ook films kunnen integreren!

Lees ook:Africa in the picture mag doorgaan!
Lees ook:Africa In The Picture: ALIVE & KICKIN’
Lees ook:Afrika Film Festival in België.
Lees ook:Capoeira Winter Festival in Amsterdam.
Lees ook:Online community MijnZuidAfrika.nl is live

0 reacties op “Goes goes Africa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.