Strijd tegen importbruiden werkt.

In de Volkskrant van vandaag staat een lang artikel over de resultaten van een studie over gezinsvorming. Hieruit blijkt dat het aantal mensen dat naar Nederland komt om te trouwen is gedaald. In de eerste 16 maanden na de invoering van de strengere leeftijds- en inkomenseis blijkt de gezinsvormende immigratie afgenomen met 37%. Vele duizenden vreemdelingen is de toegang tot Nederland ontzegd.

Verdonk kreeg in 2004 voldoende politieke steun om om strengere eisen te stellen aan ‘liefdesmigratie’. Een partner laten overkomen van buiten de EU kan sindsdien alleen als beide partners tenminste 21 jaar zijn (was 18) en de ontvangende partner tenminste 120% van het minimumloon verdient (was 100%).

Niet onderzocht is in hoeverre gebruik wordt gemaakt van de Europa-route: een partner eerst naar een ander EU-land laten komen en dan pas naar Nederland. Maar dat onbedoeld gedrag, inclusief fraude, veel voorkomt, staat volgens de onderzoekers buiten kijf. “We weten dat op sites als buitenlandsepartner.nl allerlei tips worden uitgewisseld over hoe je de eisen kunt omzeilen.”

Lees ook:Leers zoekt steun in Europa
Lees ook:Minder gezinshereniging.
Lees ook:Gedwongen huwelijk moeilijk aan te pakken.
Lees ook:Marokkanen leren Nederlandse spraak sneller dan Turken
Lees ook:Man ontvoert kind van Nederlandse vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.