Creatieve en muzikale herfstvakantie in Het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is al helemaal voorbereid op de herfstvakantie. Kinderen kunnen daar onderdompelen in de Chinese of Indonesische cultuur. Knutselen, rondleidingen en workshops vullen het Tropenmuseum vanaf 15 oktober tot en met 23 oktober. In deze week maken de kinderen een eigen wajangpop of leren ze muziek maken op instrumenten van over de hele wereld. Je hoeft helemaal niet op vakantie deze herfstvakantie. De tropen zijn dichtbij!

Met de knutselactiviteit ‘Kantjil en de tijger’ is de wajangpop helemaal afgestemd op de kinderen. Kantjil is een dwerghertje uit Indonesië. De ondeugende en slimme eigenschappen van dit kleine hartje maakt Kantjil interessant voor de kinderen. Iedereen van 4 t/m 12 jaar krijgt de kans om net zo’n slimme wajangpop te maken. Wees er snel bij want het kan zo zijn dat er geen plek meer is.

Muzikale kinderen kunnen op 18 t/m 20 oktober deelnemen aan de workshop Wereldreis in Klank. Daar leren ze internationale instrumenten te bespelen. Gongs, djembé en de kalimba zijn een selectie van de instrumenten waarmee ze een muzikale reis langs de werelddelen maken.  De cursus wordt helemaal compleet gemaakt met zang en dans. Aan de workshop mogen kinderen van 6 t/m 12 jaar mee doen.

Wil je de kinderen meer cultuur mee geven op een ontspannende en vrolijke manier? Kijk dan op de website van het Tropenmuseum voor de agenda tijdens de herfstvakantie.

Lees ook:China en Brazilië voor de kleintjes
Lees ook:Sprookjes en liefde doen culturele grenzen verdwijnen
Lees ook:Chinese muizenliefde komt tot leven in het Tropentheater
Lees ook:Plantage Zondag vertelt de koloniale zeevaartsgeschiedenis van het Tropenmuseum
Lees ook:Fashion in het Tropenmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.