Sprookjes en liefde doen culturele grenzen verdwijnen

Daar gaat mijn hart nou sneller van kloppen, cultuur gecombineerd met liefde. In de wereld van kinderen kan dit nog. Tijdens de herfstvakantie worden alle ernstige beelden vergeten. Culturele instellingen zijn deze week nog toegankelijker voor kinderen. Geen strijd, protesten en drama, maar liefdeslegendes. Een liefdesverhaal, een sprookje, het perfecte ingrediënt om mensen naar een andere cultuur te trekken. Een legende weliswaar, een Chinees sprookje om bij weg te dromen. Een welkome manier om te ontsnappen aan culturele botsingen over de hele wereld.

Vakantie is een moment van rust en ontspanning. Herfstvakantie is heus niet alleen voor kinderen. Handpoppen en sprookjes zijn ook niet alleen bestemd voor kinderen. Volwassenen kunnen soms ook wel een sprookje gebruiken. Theater voor kinderen staat vol met prikkels om kinderen te boeien. Voor kinderen zijn voorstelling levendiger dan voor volwassenen. Mogelijk voornamelijk door al deze prikkels. De zang, dans, muziek en speelse dialogen maken dat kinderen gepakt worden door het verhaal.

Ga mee met je kind naar het theater. Verlies jezelf in de culturele legendes en ontspan. Vergeet alle zorgen van de wereld. Geen recessie, geen Arabische Lente, geen vrouwenstrijd. Alleen de wereld van het kind levendig uitgebeeld door artiesten in mooie kostuums samen met muziek, zang en decor. Een mooie manier om cultuur over te brengen. Veilig en dromerig, daardoor ook toegankelijk. Als kinderen zich niet laten tegen houden door de culturele grenzen in het theater. Laten wij volwassenen daar iets van leren.

Geniet deze herfstvakantie.

 

Lees ook:Creatieve en muzikale herfstvakantie in Het Tropenmuseum
Lees ook:Kinderen samenbrengen bevordert de multiculturele samenleving
Lees ook:Chinese muizenliefde komt tot leven in het Tropentheater
Lees ook:Het culturele palet voor kunstenaars
Lees ook:Mijn naam is profiteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.