Lessen over de Islam op openbare scholen

De openbare basisschool Ru Paré in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart, gaat vanaf januari les geven over de Islam. Dus geen lessen meer over de Islam in de moskee, maar gewoon op school. Ik moest hier even over nadenken; is dit goed of niet?  

En ik vind het eigenlijk best een goed idee. Veel jongeren gaan naar de moskee en luisteren daar naar de Imam. De meeste Imams, en dan bedoel ik niet allemaal, hebben geen gesprekken met de jongeren. Ze zitten gewoon op een voetstukje en geven ‘wijze’ lessen mee aan de jongeren. Misschien wordt er zelfs merendeels verteld wat er allemaal niet mag. Maar goed, daar kan ik niet zo goed over oordelen; ik heb zelf nooit naar een Imam in de moskee geluisterd. 

Het klinkt toch wat logischer dat er les wordt gegeven in een klaslokaal in plaats van in een gebedsruimte. Het kan gecontroleerd worden, de jeugd kan vragen stellen die op een duidelijke manier beantwoordt kunnen worden. Er kunnen zelfs discussies/debatten gevoerd worden in de klas en dit is alleen maar positief. Als je iets/iemand leert kennen, kijk je er meestal anders tegenaan. Slotervaart kan in ieder geval zo’n andere blik goed gebruiken.

Lees ook:Een IJsmoskee voor Zweden
Lees ook:‘Laat homo’s met rust’, zegt de imam.
Lees ook:‘Waarom zijn ze in Istanbul zo anders?’
Lees ook:Marcouch wil homocafé in Slotervaart.
Lees ook:Markouch: Homo’s welkom in Slotervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.