Een IJsmoskee voor Zweden

Zweden gaat volgend jaar een ijsmoskee bouwen. Het plaatsje Jukkasjärvi maakt hier ruimte voor naast het Ice Hotel. De moskee komt te staan naast de kerk van het Ice Hotel. Door beide gebouwen naast elkaar te zetten worden tevens twee godsdiensten samengevoegd. Een initiatief en gebaar wat tegenstrijdige reacties oproept.

De CEO van het Ice Hotel staat helemaal achter het initiatief. Zowel de kerk als de moskee staan voor de vrijheid van godsdienst. Ook moet de moskee mensen iets leren over de Islam. Volgens Imam Mahmoud Aldebe is de ijsmoskee ideaal om bezoekers in rond te leiden en zo meer te vertellen over de islam.

In de media reageren mensen verschillend op dit initiatief. De een vindt het een geweldig idee. Lovende woorden, men vindt het prachtig. Hopen dat dit een mooie stap is richting nog meer liefde en vrede in Zweden. De ander moet er niets van hebben. Het rondleiden van geïnteresseerden in de moskee wordt gezien als anderen de les lezen. Mensen het idee geven dat de Islam de juiste en de beste godsdienst is. Weer een nieuwe manier om mensen te bekeren tot dit geloof.

Een gedurfd initiatief voor Zweden die vele meningen doet vormen. Maar dat maakt niet uit. De IJsmoskee komt er toch wel, naast de kerk. Want zo leven ze tenslotte. Of we nou willen niet, de Islam en de Christenen naast elkaar in de wereld. Niets vreemds aan.

Lees ook:Dibi roept op tot herstel van de Islam
Lees ook:‘Eerste’ Polenhotel geopend.
Lees ook:Lessen over de Islam op openbare scholen
Lees ook:Ontsnap aan de culturele chaos
Lees ook:Imams op bezoek bij slachtoffers crash.

Eén reactie op “Een IJsmoskee voor Zweden

  1. Piet

    Waarom moet de moskee naast een kerk komen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.