Herdenking Dragan Klaic – Thuis in vele werelden

Dragan Klaic

Aanstaande zondag 4 september vindt de herdenking plaats van Prof. Dr. Dragan Klaic, Permanent Fellow van Felix Meritis, Hoogleraar aan de Central European Univsersity in Budapest, docent aan de Academie der Kunsten van de Universiteit Leiden en oud-directeur van het Theater Instituut Nederland. Belangstellenden zijn uitgenodigd om samen met collega’s, vrienden en familie Dragan Klaic te herdenken.

De bijeenkomst vindt om 12:00 uur plaats in het Felix Meritis aan de Keizersgracht 324 in Amsterdam. Het zal ongeveer een uur duren. Personen afkomstig uit de hele wereld gaan spreken. Aanwezigen komen uit de wereld van het Europese Netwerk, de wereld van het boek, de academische en de theaterwereld, en de wereld van het internationale cultuurleven. Er wordt gelezen uit Dragans autobiografisch werk en er wordt een samengestelde videodocumentaire getoond van Dragan in actie. De groep sprekers zijn samengesteld uit Dragans suggesties.
Dragan Klaic was hoogleraar en dramaturg. Hij is geboren in Sarajevo in 1950. Dragan overleed op donderdag 25 augustus 2011. In zijn loopbaan deed hij cultureel onderzoek en was gasthoogleraar aan diverse Europese universiteiten. Naast het theater was zijn interesse ook gericht op de culturele ontwikkeling, internationale culturele samenwerking, interculturaliteit en cultureel geheugen.

Ex Ponto Magazine publiceerde onlangs een interview met deze hoogleraar. Klik hier voor het volledige interview.

Klik hier voor meer informatie over de herdenking.

Lees ook:Lezing: Egypte na Mubarak
Lees ook:Buurvaders herdenken op erebegraafplaats.
Lees ook:Vier eeuwen vriendschap tussen Amsterdam en New York.
Lees ook:Sprookjes en liefde doen culturele grenzen verdwijnen
Lees ook:31-12 DEN HAAG DEMONSTRATIE VOOR GAZA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.