Start Arab Film Festival

Vandaag start het Arab Film Festival Rotterdam en duurt tot 10 september. Kijk op de website van het festival voor het programma. Gedurende de komende vier dagen worden diverse inspirerende films getoond. Het geeft ons een kijkje in de Arabische wereld. De films laten het leven van diverse persoonlijkheden zien met dromen en idealen. De personages leren leven met traditie en de moderne wereld. De een als fotograaf, journalist, dichter of danseres. De omstandigheden in de Arabische wereld leiden tot conflicten met hun omgeving maar ook met hun zelf.

De persoonlijke conflicten zijn voor veel mensen herkenbaar. Hoewel misschien niet woonachtig in de Arabische wereld, kennen veel mensen wel de conflicten met ouders en maatschappij. De verhalen in de Arabische films zijn voor iedereen herkenbaar. Het leert ons hoe dicht bij jezelf te blijven en te vechten voor jezelf.

Een voorbeeld is de film This is not a Pipe van Dina Abd El-Salam die het verhaal vertelt over een journaliste en fotografe die tijdens hun samenwerking erachter komen dat ze een andere kijk op het leven hebben. De een traditioneel, de ander rebels.

Een andere film is Mish Mush (Apricots), een film over een dichter dat opgeroepen wordt voor het leger in Syriƫ. Hij vlucht en vindt zichzelf op een onverwachte plek.

Het Arab Film Festival Rotterdam laat films zien die zeker de moeite waard zijn om de Arabische wereld te leren kennen. Hoewel ze zich afspelen in een ander land en een andere taal spreken, zijn de verhaallijnen herkenbaar voor iedereen.

Lees ook:Arab Film Festival staat stil bij Arabische revolutie
Lees ook:Eastern Neighbours Film Festival begint met Istanbul
Lees ook:Africa In The Picture: ALIVE & KICKIN’
Lees ook:Movies that Matter Festival, voor de mensenrechten
Lees ook:Reis door het Indian Film Festival in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.