Black Butterflies: een dichteres in Zuid-Afrika

Deze maand draait de film Black Butterflies in diverse bioscopen in Nederland. De film gaat over een Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker, gespeeld door Carice van Houten. Ingrid Jonker leeft in de het Zuid-Afrika waar het apartheidsregime nog leeft. Haar vader is een rechtse minister, gespeeld door Rutger Hauer, die haar werk en levensstijl niet lijkt te begrijpen.  Ingrids ideeën over kunst, politiek en liefde zijn het tegenovergestelde van die van haar vader, wat tot heftige botsingen leidt tussen de twee. Gedurende haar leven is Ingrid op zoek naar geborgenheid en veiligheid in de liefde. Ze vindt haar grote liefde in de schrijver Jack Cope. Hij realiseert zich echter dat hij haar niet het gevoel kan geven waar zij zo naar verlangt.

De gedichten van Ingrid Jonker werden altijd gewaardeerd in Zuid-Afrika. Haar werk werd pas echt erkend in 1994 toen Nelson Mandela haar gedicht ‘Het Kind’ voordroeg bij zijn eerste rede voor het Zuid-Amerikaanse parlement.

De film is geregisseerd door Paula van der Oest. Een verhaal over een sterke strijdvaardige vrouw die blijft vechten in haar eigen kunnen en creativiteit.

Lees meer op de website van de film ‘Black Butterflies’.


Lees ook:Cultuurconflict tussen vader en dochter
Lees ook:Afrika Film Festival in België.
Lees ook:Omstreden beelden van cultuur
Lees ook:Online community MijnZuidAfrika.nl is live
Lees ook:Musical over Mandela zoekt jonge spelers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.