Beste en slechtste middelbare scholen in NL bekend

De Lage Waard in Papendrecht en het Calvijn College in Goes zijn volgens een onderzoek van Elsevier de beste middelbare scholen van Nederland. Het Islamitisch College in Amsterdam kwam helaas als slechtste uit de bus in het onderzoek. Maar dat hadden we na de berichtgevingen van de laatste tijd wel kunnen verwachten. Het weekblad publiceert deze week de resultaten van onderzoek, dat is gebaseerd op cijfers van de Inspectie van het Onderwijs.

De scholen zijn over drie jaar (2005, 2006 en 2007) beoordeeld op de doorstroom in de onderbouw, het aantal leerlingen dat na de derde klas zonder vertraging het diploma behaalt en het gemiddelde cijfer voor het centraal examen.

Lees ook:Scholen in Amsterdam West zijn zwak.
Lees ook:Nijmegen bestrijdt zwarte school.
Lees ook:Problemen in het islamitisch onderwijs
Lees ook:Offensief tegen homohaat.
Lees ook:Minder groei aantal Oost-Europeanen.

3 reacties op “Beste en slechtste middelbare scholen in NL bekend

  1. Suna

    Beste K,
    bedankt voor je mening. Met mijn zin ‘maar dat hadden we na de berichtgevingen van de laatste tijd wel kunnen verwachten’ verwees ik naar mijn eerdere blogs. Daarin schreef ik over de nieuwsberichten dat het de kwaliteit van de islamitische scholen erg zwak is.
    Ik weet dat het raar klinkt, maar ik raak ‘positief geïrriteerd van de berichtgevingen. Als jonge moslim probeer ik juist aan zelfreflectie te doen en te bedenken wat ik kan doen om als moslim beter uit de bus te komen.

    Wat ik wel jammer vind, is dat het er op lijkt dat het de islamitische scholen weinig kan schelen hoe de kwaliteit is. Als er maar een islamitische school is, want oh wee als de kinderen naar een christelijke school gaan. Als je nog niet klaar bent om iets aan te pakken, dan moet je het gewoo niet doen.

    Nogmaals bedankt voor je mening,

    Groet,
    Suna

      /   Beantwoorden  / 
  2. K

    Beste Suna,
    Van de dominee worden mensen armer (metafoor: religie maakt dom)
    Ah ja, de koopman maakt trouwens arm.
    Overigens kan religie (de islam al helemaal)mij gestolen worden. Ik vind het eerder belangijk hoe mensen met elkaar omggaan.
    k weet niet of je op een tip van mij zit te wachten: ik vind het eerlijk gezegd zonde van je tijd om je bezig te houden met zaken die jij en ik niet kunnen veranderen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. vakantienieuws

    Hallo ,

    Ik ben net terug van een vakantie naar spanje. als je ooit in de buurt bent van baskenland en e houd van Fietsen dan moet je zeker de fabriek van orbea gaan bezoeken.
    Je krijgt er alle informatie van en eht zijn super fietsen. Ik heb deze tip gekregen via een kleine site vakantie nieuws
    Nu ik vond de linkop jullie site en wou jullie toch nog even bedanken .

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.