Offensief tegen homohaat.

De homobelangenorganisatie COC Amsterdam, de gemeente en middelbare scholen hebben de handen ineen geslagen en zijn begonnen met een offensief tegen homohaat. Het stadsbestuur investeert 25.000 euro extra in voorlichting over homosexualiteit op middelbare scholen.

Claudia van Deudekom (36) geeft voorlichting. Ze heeft het gevoel dat de lessen een doorbraak forceren in het denken van leerlingen. “Vooral lageropgeleiden en allochtonen hebben veel vragen. Als ik dan uitleg geef over wie ik ben en wat ik voel, ontstaat meestal snel begrip. Als ik vertel over mijn coming-out, kun je een speld horen vallen. Kinderen weten vaak zelf hoe het is om een afwijzing te krijgen van ouders en kunnen zich op die maniet denk ik identificeren met mijn verhaal.” Bron: Metro. Lees hier ook het artikel in Het Parool. Foto: wikimedia.

Prettig om te weten dat zulke lessen nut hebben. Maar ook triest om te weten dat de leerlingen hun oordeel tot dan toe dus al geveld hadden zonder ooit een homo of lesbiënne te spreken.

Lees ook:Beste en slechtste middelbare scholen in NL bekend
Lees ook:Allochtonen doen minder vaak aangifte van seksueel misbruik bij kinderen
Lees ook:Nijmegen bestrijdt zwarte school.
Lees ook:Scholen in Amsterdam West zijn zwak.
Lees ook:Minder brandwonden bij kinderen

Eén reactie op “Offensief tegen homohaat.

  1. Ivo

    Het lijkt mij belangrijk dat de leerlingen leren wat standplaatsgebondenheid is, m.a.w. dat hun opvattingen en mening tijd- en cultuurgebonden zijn. Voor wat betreft homoseksualiteit, ga naar de pagina Onderwijs van de website veltmaete.nl en dan naar ‘Ho pais kalos’ (of google dat direct). Zowel een uitgebreide galerie als een artikel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.