Zittende advocaat krijgt berisping.

De ‘zittende advocaat’ Mohammed Enait heeft gisteren een berisping gekregen van de raad van Discipline, omdat hij weigert op te staan voor rechters. De Orde van Advocaten diende daarom een klacht tegen hem in bij de tuchtrechtbank van de advocatuur. Het is gebruikelijk dat advocaten tijdens rechtszaken opstaan als de rechter de zaal binnenkomt, om zo respect te tonen. Enait is orthodox moslim en zegt dat hij vanwege geloofsovertuigingen niet op wil staan voor de rechter. Bron: Spits.

Misschien kan Enait een televisieprogramma ‘De zittende advocaat’ maken, als opvolger van ’De rijdende rechter’. En wat houdt een berisping in dit geval eigenlijk in? “Foei Mohammed, ga jij maar even in de hoek staan”? Foto: stock.xchng

Lees ook:Oordeel over zittende advocaat.
Lees ook:Advocaat Enaït blijft zitten.
Lees ook:Somalische piraten blij met verblijf in cel.
Lees ook:Wilders is schuldig aan discriminatie.
Lees ook:Polen mogen in park blijven.

Eén reactie op “Zittende advocaat krijgt berisping.

  1. J. Jebbink

    Ik vind dit een slechte zaak.
    In Nederland is staat en kerk gescheiden, dit moet m.i. ook gelden voor de islam. Deze meneer moet dus gewoon opstaan om respect te tonen voor de rechter. Als dat volgens hem vanwege zijn geloof niet kan dan lijkt mij de oplossing dat deze meneer geen advovaat meer kan zijn vanwege het schenden van het scheiden van kerk en staat principe. Bovendien zie ik het meer als een provocatie en een duidelijk signaal van de ïk ben beter”cultuur die er bij moslims met de paplepel wordt ingegoten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.