Geen moslimscholen meer!

Ook de koepelorganisatie van islamitische scholen (ISBO) erkent dat moslimscholen zeer slecht presteren en vinden daarom dat er de komende jaren geen nieuwe scholen moeten worden opgericht. Eerder schreef ik al over de kwaliteit van islamitische scholen, maar nu wordt het gelukkig door iedereen erkend.

Als het probleem wordt gezien, dan is het tenminste op te lossen. Ik was bang dat de ISBO het zou gaan ontkennen en dan zouden ze nog verder van huis zijn. Ik ben nog steeds van mening dat de islamitische scholen afgeschaft moeten worden. Misschien gebeurt dat ook wel als de kwaliteit niet wordt verbeterd.  

De voorzitter van de ISBO, Yusuf Altuntas, zei het volgende over het probleem;
Laten we eerst de huidige scholen goed runnen alles daar goed op orde hebben. Over twee of drie jaar kunnen we dan kijken of we er weer een school bij kunnen nemen.

Lees ook:Problemen in het islamitisch onderwijs
Lees ook:Moslimscholen: ‘reis naar Mekka moet gefinancierd worden door overheid’
Lees ook:Moslim solliciteert bij Katholiek
Lees ook:Condooms weg uit Belgische winkels wegens ‘typefoutje’.
Lees ook:Halal vlees voor de armen

2 reacties op “Geen moslimscholen meer!

  1. André de Hooge

    Allemaal opheffen!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Seyma

    Ik vind ook niet dat het een noodzaak moet zijn om moslimscholen op te richten. Maar ik weet niet of jullie het al hebben gehoord over het hoofddoekenverbod op scholen in Belgie ? Zo’n verbod zorgt er dan wel voor dat er meer moslimscholen zullen opgericht worden, zodat de meisjes met een hoofddoek toch nog kunnen studeren. Is dit dan een foute gedachte ? Ik denk het niet… Het is de fout van de overheid, vind ik, dat er moslimscholen zijn/komen. Dit was toch ook met de Joden ? Zij werden ook gediscrimineerd in de maatschappij waardoor zij hun eigen wereldje creeërden… Zit ik fout ?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.