Turkse dienstplicht slaat nergens op

Voor de mannen met een dubbel Nederlands-Turks paspoort, geldt er nog steeds de Turkse dienstplicht. Dat betekent dat je woonachtig bent in Nederland, je leven hier hebt opgebouwd, dat het niet uit maakt dat je veertig jaar bent, je moet naar Turkije voor 15 of 18 maanden omdat er nog een dienstplicht bestaat.

Anderhalf jaar dienstplicht.
En als je geen zin hebt in anderhalf jaar dienstplicht, moet je een afkoopsom van 5500 euro betalen en dan ben je alsnog verplicht om drie weken in dienst te gaan. En daar doet de Turkse regering het natuurlijk voor. Die 5500 euro. Want geen enkele Nederlandse Turk kan er even 15 maanden tussenuit. Dat weet de Turkse regering en ze willen die 5500 euro per Nederlandse Turk niet kwijt raken.

Dubbele nationaliteit
Dan neem je toch gewoon afstand van je Turkse paspoort ?” Zo makkelijk gaat dat dus ook niet. Als je toestemming vraagt aan de Turkse regering om afstand te nemen van je paspoort en ze zien dat je nog in dienst moet, gaan ze moeilijk doen. De Turkse regering zegt niet zomaar; ”Oh oké, we sturen u de papieren op, vul ze in en dan is alles geregeld “. Niet dus.

Afschaffen die handel
Nu zegt minister Eberhard van der Laan dat de dienstplicht een belemmering is voor de integratie. Ik snap niet waarom het te maken heeft met integratie, maar de minister wil de Turkse regering ertoe bewegen te militaire dienst niet langer verplicht te stellen voor Turken met een dubbele paspoort. En daar zijn veel Turken blij mee. Ook al weet ik wat de reactie zal zijn van de Turkse regering.

Foto is gemaakt door: Gonzalo Fernández

Lees ook:Dubbele nationaliteit en integratie??
Lees ook:Nederlander wordt ongevraagd Marokkaan.
Lees ook:Heeft Beatrix twee paspoorten?
Lees ook:Pim Fortuyn zou zich omdraaien in zijn graf
Lees ook:Tamils protesteren tegen geweld in Sri Lanka.

10 reacties op “Turkse dienstplicht slaat nergens op

  1. Onur

    Het lijkt allemaal zo makkelijk (ben zelf turk)
    niet dus. Wij zijn net als elke natie heel erg nationalistisch onze vlag is ons eer. In Nederland worden wij minderwaardig gesteld dan een autochtoon waar of niet waar uw eigen keus. Een Turk voelt zich meer thuis in zijn eigen land. Maar waarom we in Nederland verblijven is dat we hier geboren getogen zijn dus hier kan je ook niet zomaar alles achterlaten, je huis je werk je vrienden familie etc.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Suna

    Beste Onur,

    bedankt voor je reactie. Ik snap alleen niet of je eens bent met de stelling dat de diensplicht onzin is? Zou jij het erg vinden als je naar Turkije moest voor de militaire dienstplicht?

    Als ik het goed begrijp, ben je dus in Nederland geboren. Waar voel je je meer thuis? Hier of in Turkije?

      /   Beantwoorden  / 
  3. André de Hooge

    Leren ze daar om het geweer op zichzelf te richten en dan de trekker over te halen????

      /   Beantwoorden  / 
    1. Cetin

      Andre ik zal maar opassen met de woorden die jij gebruikt

        /   Beantwoorden  / 
  4. Sercan

    Ik ben zelf ook een Turk en ik vind dat het normaal is. Het is een vereiste voor iemand met een Turks paspoort.

    En als je vraagt waarom een Turk in Nederland liever in Turkije zou wonen, is het omdat een Turk zich meer thuis voelt in Turkije.

      /   Beantwoorden  / 
    1. nol

      Onur,
      Waarom ben je dan niet naar turkije gegaan als het daar voor jou beter een thuis is.
      Ga lekker in dienst en blijf daar dan ook dan heb jij het naar je zin.Je kunt daar ook werken en vrienden maken.Van mij mag je overgens best in nederland blijven,maar omdat je je hier niet thuis voelt, was ik als ik jou was allang vertrokken.

        /   Beantwoorden  / 
  5. nol

    Andre! wat ben jij een minderwaardig scheppsel zeg
    zeker aan hanger van de dat boeventuig van de PVV
    die lullen ook als een blonde kip zonder kop.
    maar goed jou is het ook vergeven want want als je een kop als een kip hebt dan zitten er ook niet veel grijze delen in.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Ex-Turk

    Ik ben geboren en getogen Nederlander. Ik heb ook de Turkse ntaionaliteit vanwege mijn Turkse vader. Daar ben ik niet blij mee want ik heb niets met Turkije. Nu wil ik van turkse nationaliteit af. Maar omdat ik mijn dienstplicht nog niet vervuld heb, moet ik eerst 5500 euro betalen of toch 18 maanden in dienst. Nou beiden is voor mij niet mogelijk en verder, ik ben niet gek om de turkse staat zomaar 5500 euro te betalen. Dit is je reinste oplichterij van de Turkse staat. Jammer dat Nederlandse staat dit toelaat met zijn eigen mensen en niets dot tegen Turkije. Maar ik ben blij dat ze elke keer worden geweerd van EU, terwijl Bulgarije en Roemenie als bij Eu horen. Hun hebben in ieder geval wel respect voor mensen rechten, daarom mogen zij ook bij EU, Turkije moet nog veeel leren als het gaat om mensen rechten voordat ze mogen aansluiten bij EU. EN TERECHT!!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. ozsercan

    en mensen die geen geld hbben denk je daar dan aan stomme kuttttt

      /   Beantwoorden  / 
  8. ozsercan

    van mijn hoef die apepak niet never stelletje afpersers ,nou ik lever hem in byyyyyyy

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.