Heeft Beatrix twee paspoorten?

Het kabinet wil niets zeggen over de mogelijk dubbele nationaliteit van koningin Beatrix. Tweede Kamerlid Tofik Dibi van GroenLinks had hierover vragen gesteld. In radioprogramma Met het oog op morgen zei hij dat hij dat alleen had gedaan om aan te tonen dat het niets uitmaakt hoeveel paspoorten iemand heeft. Maar nu minister Van der Laan geheimzinnig doet, zegt Dibi niette rusten voor hij het echte antwoord weet. Beatrix zou een Brits paspoort kunnen hebben doordat zij afstamt van prinses Sophia, keurvorstin van Hannover.

Het gaat om een gevoelige kwestie. In 2007 ontstond ophef in de Tweede Kamer over de dubbele nationaliteit van PvdA-bewindslieden Albayrak en Aboutaleb. Naar: een artikel in Spits.

Gezien haar vader, is Beatrix natuurlijk half Duits. Willem-Alexander zelfs driekwart. En Amalia, onze toekomstige koningin, is maar één achtste Nederlands. Genetisch dan; of zou ze een Nederlands, een Duits en een Argentijns paspoort hebben? Kortom: wat maakt het allemaal uit? Precies Dibi’s punt.

Lees ook:Dubbele nationaliteit en integratie??
Lees ook:Pim Fortuyn zou zich omdraaien in zijn graf
Lees ook:Nederlander wordt ongevraagd Marokkaan.
Lees ook:Saba ontroert koningin
Lees ook:Harde woorden tijdens bezoek Koningin op Bonaire

Eén reactie op “Heeft Beatrix twee paspoorten?

  1. Beijing2008

    Zo zie je maar, zin en onzin over paspoorten.Vaak is het zo dat je bij Naturalisatie je oude nationaliteit verliest.Dus ook het paspoort.
    Veel landen staan nl niet toe dat je je oude nationaliteit behoudt naast de nieuwe.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.