Harde woorden tijdens bezoek Koningin op Bonaire

Koningin Beatrix tijdens haar bezoek aan Bonaire

Harde woorden waren te lezen op spandoeken in Bonaire tijdens het bezoek van Koningin Beatrix. Op de spandoeken stonden zinnen als ‘We willen onze identiteit niet verliezen’ en ‘Een bedrogen volk neemt vroeg of laat wraak’ en ‘Wij gaan ten onder aan uw werknemers die hier de baas komen spelen en geen rekening houden met ons’. Koningin Beatrix heeft wel aandacht gegeven aan de demonstranten op Bonaire.

Onrustige ontwikkelingen

Ze nam de petitie in ontvangst. Tevens sprak ze met de actievoerder Cedric Soleana. Daarbij zei ze aandacht te geven aan de petitie. Wel legde ze uit dat haar functie anders is dan die van premier of minister. Prins Willem-Alexander gaf aan bij een volgend bezoek te kijken naar de ontwikkelingen. De onrust bij de bevolking komt door de hogere prijzen en het wegblijven van toeristen. Ontwikkelingen die begonnen nadat het eiland een Nederlandse gemeente werd.

Vlaggen en protest

Het was bijzonder en geruststellend tegelijk dat de koningin aandacht gaf aan de ietwat negatieve kant van haar bezoek. Bij een bezoek van de koningin verwacht je meer zwaaiende vlaggetjes dan schreeuwende leuzen. Als het om de koningin gaat proberen mensen zich op hun best te laten zien. Maar Bonaire wilde meer van zich laten horen. Groot gelijk, want zij maken zich zorgen om hun land. Een gebied dat ook de koningin een warm hart toedraagt. Waar de overheid een stap terug doet, reikt de koningin haar hand uit. Naar de petitie wel te verstaan. Beloftes kunnen niet gemaakt worden, wel gebaren.

Bron: Telegraaf  en RNW

 

Lees ook:Saba ontroert koningin
Lees ook:Koningin bedankt Curaçao
Lees ook:Koningin kleedt zich in cultuur
Lees ook:Heeft Beatrix twee paspoorten?
Lees ook:Koningin reageert op hoofddoek-vragen

0 reacties op “Harde woorden tijdens bezoek Koningin op Bonaire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.