Koningin bedankt Curaçao

Gelukkig was het bezoek van de koningin in Curaçao gisteren swingender dan die op Bonaire. Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Maxima werden overweldigend ontvangen op het eiland. Een eiland die de koningin met woorden in de lokale taal, het Papiaments, toesprak: ”Masha danki mi dushi Kòrsou”, wat betekent “veel dank mijn geliefd Curaçao”. De koningin confronteren met zorgelijke woorden is soms nodig. Maar een feestje op zijn tijd kan geen kwaad, al is het maar om de koningin wakker te houden.

En wakker bleef ze. De bevolking van Curaçao liet overduidelijk hun waardering voor het bezoek merken. Tot aan het eind van de dag kon het koninklijke drietal genieten van muziek, dans en zang. Het is een wonder dat de koningin niet swingend op haar benen wiebelde. Prins Willem-Alexander en prinses Maxima konden uiteindelijk niet meer stil op hun stoel blijven zitten en dansten mee op de muziek.

Dit soort momenten zijn ook nodig. Een feest, uitbundigheid en de warmte van onze koningin. Maar al te vaak zoek ik de menselijke kant van onze professionele koningin. Dit zijn een van die koninklijke momenten die ik terug kan blijven kijken. Door in de plaatselijke taal te bedanken erkent ze de identiteit van de bevolking. Het is Curaçao en ze hebben een band met Nederland. Maar daarnaast hebben ze ook hun eigen cultuur. De koningin weet dit en ze geniet er met volle teugen van.

 

Lees ook:Saba ontroert koningin
Lees ook:Harde woorden tijdens bezoek Koningin op Bonaire
Lees ook:Koningin kleedt zich in cultuur
Lees ook:Máxima viert verjaardag met ouders.
Lees ook:Heeft Beatrix twee paspoorten?

0 reacties op “Koningin bedankt Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.