Saba ontroert koningin

Saba, de 'Onbedorven Koningin'

Een emotionele koningin was zichtbaar tijdens haar vertrek uit Saba.Een koor zong ‘Please come back to Saba‘ en ‘Island in the sun‘ bij het afscheid van de koningin. De koningin bleef luisteren naar het koor. Ze wachtte tot het einde van het lied tot zij uiteindelijk het vliegtuig instapte. Op Saba wordt koningin Beatrix als echte ‘moeder’ gezien. De Sabanen hadden het idee dat dit het laatste bezoek van de koningin als staatshoofd aan het eiland kon zijn. Waar of niet, zij zorgden wel voor een ontroerend einde aan de rondreis van koningin Beatrix. Zij reisde de afgelopen tien dagen langs de Caribische eilanden in gezelschap van prins Willem-Alexander en prinses Maxima.

Een uitbundig en emotioneel afscheid is dan ook een mooie afsluiting voor de tiendaagse rondreis langs de Caribische eilanden voor het koninklijk gezelschap. Tien dagen lang bezocht koningin Beatrix met prins Willem-Alexander en prinses Maxima de Caribische eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

Veel Caribische eilanden ervaren momenteel moeilijkheden met de huidige staatkundige verhoudingen met Nederland. Het bezoek van de koningin en de prins en prinses hebben de eilanden weer op de kaart gezet. De moeilijkheden maar ook de positieve ontwikkelingen in de landen zijn ter sprake gekomen. Natuurlijk kennen we deze landen van de zon en de stranden. Bij het echte leven van de bevolking staat niemand stil. Hoewel een koninklijk bezoek gepaard gaat met veel poppenkast, doet het ons weer realiseren welke culturen er nog meer leven.

Saba, ook wel de ‘onbedorven koningin’ genoemd, zorgde voor een ontroerend einde van de rondreis voor onze koningin. Met liedjes die ook onze koningin wisten te raken. Een goede afsluiting, die mogelijk menig Nederlander nieuwsgierig maakt naar dit eiland waar de koningin zo moeilijk afscheid van kon nemen. Volgende bestemming, Saba?

Bron foto: Flickr

Lees ook:Koningin bedankt Curaçao
Lees ook:Koningin kleedt zich in cultuur
Lees ook:Harde woorden tijdens bezoek Koningin op Bonaire
Lees ook:Máxima viert verjaardag met ouders.
Lees ook:Heeft Beatrix twee paspoorten?

2 reacties op “Saba ontroert koningin

  1. jaap holm

    “Een emotionele koningin was zichtbaar tijden haar vertrek uit Saba. De waardering van de koning was te merken aan het feit dat zij haar vertrek uitstelde tot het einde van het lied. Ze bleef door zwaaien, zelfs tot na het instappen”

    Mijn God… Het opleidingspeil!! Het opleidingspeil!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. willeke

    Beste Jaap Holm,
    Wat bedoel je met: “het opleidingspeil”??
    Bedoel je daarmee jouw eigen ‘opleidingspeil’, gezien de vele taalfouten in je reactie??
    Wij noemen dat, dom geboren en nooit iets bijgeleerd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.