De vrolijkheid van Júlia Dos Santos Baptista siert Amstelveen

Medusa Allard, uit de serie Medusa van Júlia Dos Santos Baptista

Bekijk de kleurrijke schilderijen van de Braziliaanse Júlia Dos Santos Baptista in het Keizer Karel Viaduct van de A9 in Amstelveen. Deze schilderijen laten de kleurrijke kant van Brazilië zien. Haar tentoonstelling in de openluchtgalerie K2G hoort zijn ook deel van het Brasil Festival Amsterdam.   Op zaterdag 1 oktober is de tentoonstelling geopend door de burgemeester van Amstelveen Jan van Zanen.

De jeugd van de kunstenares zie je terug in haar schilderijen. Júlia groeide op in de stad Brasília. Een stadje in Brazilië waar veel mensen jaren geleden vol hoop naar toe verhuisden om een nieuwe toekomst op te bouwen. De mensen waren geïnspireerd, optimistisch en hard werkend. Ze leefden hun leven vol liefde en toewijding.

Deze leefwijze is een inspiratie voor Júlia’s schilderijen. De vele kleuren en de vrolijkheid weerspiegelen haar gelukkige herinneringen uit haar tijd in Brazilië.

Kijk snel hoe haar schilderijen het viaduct onder de A9 in Amstelveen versieren. Het is mooi weer en daarom een mooie gelegenheid om te wandelen langs de route van de A9. Als je een indruk wilt krijgen van haar werk, kijk dan snel op de website van Júlia Dos Santos Baptista.

Lees ook:Ervaar Sao Paolo door de ogen van Bas Losekoot
Lees ook:De energie van China in het Tropenmuseum
Lees ook:Heilig Vuur in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.
Lees ook:Marokkaans-Joodse expositie in Leiden
Lees ook:Hermitage aan de Amstel: het leven van Russische tsaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.