Ervaar Sao Paolo door de ogen van Bas Losekoot

Als je een indruk wilt krijgen van Brazilië dan kan je naar de tentoonstelling van de foto’s van fotograaf Bas Losekoot. De tentoonstelling is genaamd ‘Streets of Sao Paolo’. Door de ogen van Bas Losekoot leer je Sao Paolo kennen, de tegenstrijdigheden tussen arm en rijk, het leven en de groei van de economie. Brazilië is meer dan alleen maar de carnaval, dans en muziek. Kijk hoe mensen leven en overleven in Sao Paolo.

Het werk van Bas Losekoot hangt in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Als je op vakantie wilt naar Sao Paolo of wilt wonen, ga dan zeker naar deze tentoonstelling. Zijn werk toont de drukte en groei van de welvaart van Sao Paolo. Ook voor de nieuwsgierigen is deze tentoonstelling zeer de moeite waard en een veilige manier om Brazilië te ervaren.

Een land is meer dan alleen de mooie culturele gebouwen, feesten en muziek. Naast de welvaart leven er ook mensen in armoede. Daklozen die van dag tot dag leven. Dit is de donkere maar ook de verrassende kant van een stad en land. Ook deze kant laat Bas Losekoot zien in zijn fotografie. Hij laat twee kanten van de samenleving van Sao Paolo zien, het luxe leven van de miljonairs en de daklozen in de straten van Sao Paolo.

Na het zien van deze tentoonstelling laat de stad en Brazilië je niet meer los. Kijk op de website van het Brasil Festival Amsterdam of de Centrale Bibliotheek van Amsterdam als je meer wilt weten. De toegang is geheel gratis!

 

Lees ook:De vrolijkheid van Júlia Dos Santos Baptista siert Amstelveen
Lees ook:Het verhaal van de Indische gemeenschap in Westerbork
Lees ook:Indrukwekkende foto’s van Oscar Motuloh in Tropenmuseum
Lees ook:Bekijk foto’s en werk van Hella Haasse in het Literair Museum
Lees ook:Heilig Vuur in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.