Het verhaal van de Indische gemeenschap in Westerbork

Vanaf 14 augustus is er al een tentoonstelling in Westerbork over de geschiedenis van de Indische gemeenschap in Nederland. Deze groep mensen leeft al in Nederland sinds 1945. Het is een groep dat stilletjes, eigenlijk geruisloos, zich in Nederland heeft geplaatst.

De tentoonstelling is genaamd Aanpassen!, een titel dat met recht past bij de Nederlands-Indische bevolking in Nederland. Hoewel deze mensen na jaren oorlog in het Nederlands-Indië kwamen zij in Nederland terecht. Ondanks de pijn en verdriet die zij nog met zich mee droegen, hebben zij zich aangepast aan het leven in Nederland. Aanpassen!laat drie generaties van de Nederlands-Indische bevolking zien. Doordat de Nederlands-Indische mensen stilletjes aan in Nederland zijn gaan leven, is het de vraag of de Nederlandse bevolking het verhaal achter deze mensen kent. De tentoonstelling Aanpassen! vertelt eindelijk het verhaal van een selectie van deze generaties. Een tentoonstelling die de kwestie integratie vanuit een andere bevolkingsgroep laat zien.

De tentoonstelling Aanpassen! is nog tot 30 september te zien in Westerbork. Meer informatie over prijzen en openingstijden kan je vinden op de website van Westerbork.

Lees ook:Molukse tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek van Eerbeek.
Lees ook:INDISCH NU! laat Indische bagage spreken
Lees ook:Ervaar Sao Paolo door de ogen van Bas Losekoot
Lees ook:Van immigrantenjongen tot profvoetballer
Lees ook:Romantisch Indië in hetTropenmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.