Molukse tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek van Eerbeek.

Met een tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek van Eerbeek wordt er aandacht gegeven aan de Molukkers die al zestig jaar in Nederland leven. Zestig jaar geleden kwamen zij in Nederland. Een gebeurtenis waar een geschiedenis achter zit dat in de Openbare Bibliotheek uitgebeeld is met foto’s en verhalen. Helaas veelal vergeten beelden en verhalen, niet voor de Molukkers maar wel voor de rest van Nederland. Deze tentoonstelling brengt je terug naar het begin van de immigratie.

De Molukse bevolking is een grote groep in Nederland. Ook het verhaal achter deze mensen is niet iedereen bekend. Zij zijn jaren geleden aangekomen in Nederland. Opgevangen in tijdelijke woonoorden en later woonwijken. Zij waren samen met de Nederlands-Indische immigranten de eerste grote groep immigranten van Nederland. Nog beter gezegd, de eerste groep immigranten die qua huidskleur en cultuur behoorlijk afweken van het gewoonlijke leven in Nederland. Een ervaring wat niet makkelijk moet zijn geweest en daarom niet mag worden vergeten.

Mede dankzij de Molukse jongeren zijn de verhalen verteld voor deze tentoonstelling. Door hun ouders en grootouders te interviewen hielpen zij mee de verhalen weer bekend te maken.

De tentoonstelling is in het teken van de Maand van de Geschiedenis en nog tot 29 oktober 2011 te zien in de Openbare Bibliotheek van Eerbeek (Gemeente Brummen).

Lees ook:Molukse tatoeages in Museum Maluku
Lees ook:Ervaar Sao Paolo door de ogen van Bas Losekoot
Lees ook:Het verhaal van de Indische gemeenschap in Westerbork
Lees ook:Begrip voor cultuur doet geen kwaad
Lees ook:Nederlandse schrijvers in Marokko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.