Debat over Prostitutie en Mensenhandel in De Balie

De feesten, festivals en workshops. Allemaal mooie gelegenheden die cultuur vieren. Helaas bestaat de multiculturele samenleving ook uit illegale praktijken, slecht werkomstandigheden, vrouwenhandel. Verhuizen naar een ander land is al uitdagend genoeg. Gedwongen en verhandeld worden naar een ander land is geen uitdaging meer maar een nachtmerrie. Op dinsdag 18 oktober 2011 worden deze kwesties besproken tijdens het debat ‘Prostitutie en Mensenhandel: de situatie in Nederland’ in De Balie in Amsterdam.

Aanwezig zijn politici, journalisten en andere deskundigen waaronder Corinne Dettmeijer-Vermeulen, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Trouw-journalisten Martijn Roessingh en Perdiep Ramesar. Besproken wordt hoe mensenhandel kan bestaan in een land als Nederland. Werken de beleidsvormen en wetten wel? En wat zien we over het hoofd?

Volgens mij heb ik het al eerder gezegd in deze blog. Voor alle zekerheid zeg ik het maar nog een keer. De enige reden dat mensenhandel bestaat is omdat het kan. Deze praktijken worden zelfs in de hand gehouden door hoge ambtenaren. Kijk naar de geschiedenis van de illegale naaiateliers. Stiekem komen al deze praktijken de hoge heren goed uit. Het is goedkoop en het houdt de mensen bezig. De mensen die mensenhandel willen bestrijden, worden tegen gewerkt. Het is helaas dweilen met de kraan open. Is er net een wet uitgevonden, dan duikt er weer een ander brein op die een nieuwe slinkse weg heeft gevonden om de wet te omzeilen.

Dit wilt natuurlijk zeggen dat we niets hoeven te doen. Dit soort debatten dragen bij aan de bestrijding van deze lelijke kant van onze multiculturele samenleving. De politiek, CoMensha, Fairwork en diverse deskundigen op het gebied van mensenhandel zijn aanwezig bij dit debat. Een initiatief als dit geeft weer hoop dat deze afschuwelijke manier van immigratie ooit onmogelijk wordt gemaakt.

Debat Prostitutie en Mensenhandel in De Balie in Amsterdam, vanaf 20.00 uur.

 

 

Lees ook:Slavernij ter sprake in De Balie
Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival in het teken van vrouwen en rebels
Lees ook:Slachtoffer mensenhandel kan uitgezet worden.
Lees ook:De Slavernij ter discussie in De Rode Hoed
Lees ook:Sommige mensen maken tolerantie moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.