Amsterdam Turkish Film Festival in het teken van vrouwen en rebels

Ga dit weekend nog naar het Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF). In De Balie draaien dit weekend nog ontzettend veel Turkse films. Allemaal met hun eigen verhaal en eigen boodschap. Vrouwen en rebels staan centraal in de films die gedraaid worden. Het beeld van vrouwen, de ontwikkeling van vrouwen, en de ontwikkeling van Turkije. De manier waarop vrouwen en Turkije worden afgebeeld in films is van grote invloed op de kijkers. Films hebben grote invloed. Ben je benieuwd wat de Turkse cinema doet met vrouwen en ontwikkeling? Ga dan naar een van de films die De Balie draait dit weekend, of bezoek ze allemaal. Het is tenslotte weekend.

Vrouwen en rebels is een mooie combinatie dat de ontwikkeling binnen de Turkse cinema weergeeft. De filmmakers tonen het streven naar ontwikkeling. De ontwikkeling van vrouwen en de rest van Turkije. Ontwikkeling heeft rebellen nodig. In de vorm van vrouwen en filmmakers. Sterke vrouwenrollen in films inspireren de vrouwelijke kijkers. Rebellerende filmmakers stimuleren het denken en ontwikkeling van het publiek. De traditionele kijk op de vrouw en de maatschappij wordt uitgedaagd in hun films. Het ATFF laat films zien van gedurfde filmmakers. Wil je meer dan alleen film kijken? ATFF geeft je die kans in de vorm van debat.

Films die vandaag draaien zijn onder meer Kosmos, Çınar Ağacı (The Plane Tree) en Turkish Passport. Vanavond om 17.30 uur vindt het debat Women in the Cinema of a Patriarchal Society plaats.

Morgen draaien de films Bes Sehir, My Marlon and Brando en Ses. Ook op zondag is er een debat om 17.30 uur, Rebels of the Turkish cinema.

Voor meer informatie, kijk op de website van De Balie of van de ATFF.

 

Lees ook:Eastern Neighbours Film Festival begint met Istanbul
Lees ook:Cultuur moet soms rebelleren
Lees ook:De Balie is vol van Rusland
Lees ook:Reis door het Indian Film Festival in Den Haag
Lees ook:Slavernij ter sprake in De Balie

Eén reactie op “Amsterdam Turkish Film Festival in het teken van vrouwen en rebels

  1. Turks leren

    Heerlijk Turkse films kijken. Een absolute aanrader.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.