Slavernij ter sprake in De Balie

Morgen vindt er een debat over slavernij plaats in De Balie in Amsterdam. Een onderwerp waar niet graag over gesproken wordt, maar wel nodig is om over te spreken. Om het verleden, heden en toekomst te begrijpen. Of we willen of niet. Het verleden blijft aan ons vast plakken. We nemen het mee en we zien het terug. Frustraties, acties en misschien zelfs oorlogen komen voort uit de slavernij van het verleden. En we moeten zorgen dat het niet meer voorkomt. Dat het stopt, de slavernij.

Want slavernij komt nog steeds voor. In andere landen, maar ook in Nederland. Niet alleen het verleden komt aan bod tijdens het debat, ook de hedendaagse slavernij komt ter spraken. Doen we wel genoeg om slavernij te voorkomen? Of draaien we het liever de rug toe? Doen we alsof het niet bestaat. Zoals vroeger.

Wie wilt nou dat het verleden zich herhaalt? Niemand toch? Het debat wordt gevoerd door Carla Boos (eindredacteur NTR-serie “De Slavernij”), Francio Guadeloupe, Henk den Heijer, Arthur Kibbelaar, Ernestine Comvalius en Ing Yoe Tan. De leiders van het debat zijn Noraly Beyer (voorzitter SJL) en Yoeri Albrecht (directeur De Balie).

Meer informatie over de aanwezigen en de inhoud van het debat lees je hier.

Bron foto: Flickr

Lees ook:De Slavernij ter discussie in De Rode Hoed
Lees ook:Programma over slavernij voor jong en oud
Lees ook:Debat over Prostitutie en Mensenhandel in De Balie
Lees ook:Amsterdam Turkish Film Festival in het teken van vrouwen en rebels
Lees ook:De charme van Indonesië blijft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.