Hulp voor jonge allochtone meiden

Je bent niet alleen. Het wordt vaak gezegd, maar voel je het ook zo? ‘Je bent niet alleen’ is de naam van de website voor allochtone jonge meiden die geen zin meer in het leven zien. Voor iedereen een radeloos en eenzaam gevoel.  De website moeten Marokkaanse, Surinaams-Hindoestaanse en Turkse meiden uit hun problemen helpen. ‘Je bent niet alleen‘ kan jouw problemen niet wegnemen, maar jou wel steunen. Soms is het gevoel niet alleen te zijn al voldoende. Als je niet durft te praten tegen vriendinnen of andere bekenden, dan kan je terecht op de website ‘Je bent niet alleen‘.

Iedereen ervaart wel eens een dieptepunt in zijn of haar leven. Vaak kom je helaas meerdere dieptepunten tegen. Steun is belangrijker dan je denkt. Met steun kan je praten, je gedachten en emoties op orde brengen. Misschien denk je wel dat je flink bent, dat je het allemaal wel aan kan. Maar als je loopt met het idee dat het leven geen zin meer heeft, dan is dat een teken dat je steun moet zoeken. Wanneer je zo ver bent is het moeilijk dit tegen een dierbare te zeggen. Die persoon houdt van je en is gehecht aan jou. Deze persoon raakt misschien van streek van jouw verdriet. Maar misschien ken je een ander persoon die dit beter kan dragen. Praat dan met hem of haar.

Misschien mag je in jouw cultuur niet zulke gedachten hebben. Dat je het leven niet meer ziet zitten. Hoe moet je dan verder? Want dat gevoel en die gedachten zitten toch in jou. Je geheimen, je verdriet, het is allemaal moeilijk om te uiten. En in jouw cultuur moet je doorgaan. Niet praten over het verleden, de problemen en je emoties. Je weet eigenlijk niet eens hoe dit moet. Eigenlijk ben je zelfs bang dat het niet mag.

Je mag wel op een website kijken. Op www.jestaatnietalleen.nl lees je veel informatie over bijvoorbeeld de gedachten die je kan hebben. Verhalen van andere meisjes en adressen waar je hulp kan zoeken. De website is gericht op meisjes van allerlei culturen. Het biedt informatie op een manier dat voor jou bekend is. Dat geeft al een opluchting of niet? Dat je niet alleen bent in jouw cultuur met jouw gevoelens, ideeën en gedachten. Lees de website, alleen al om je beter te voelen en een klein stapje te zetten naar een beter gevoel.

Bron foto: Flickr

 

 

Lees ook:Rijk met meer culturen
Lees ook:Colombiaanse jongeren delen mensenrechten
Lees ook:De troost van traditie
Lees ook:De schrijfwedstrijd voor en over de Arabische cultuur
Lees ook:HODA: nieuw glossy voor jonge moslima’s

Eén reactie op “Hulp voor jonge allochtone meiden

  1. Smart

    de website “je bent niet alleen” heeft mij enorm geholpen! Ik kon mijn draai maar niet vinden sinds ik hier in nederland ben en ook werd ik veel gepest met mijn afkomst. Kort om ik voelde me heel erg alleen! Dankzij de wijze woorden op de website en de erkennig die ik in anderen kon vinden ben ik voor een groot deel van mijn probleem afgekomen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.