De schrijfwedstrijd voor en over de Arabische cultuur

Zit er eindelijk een goed verhaal in je hoofd? Op 8 januari eindigt het inzendtermijn voor de El Hizjra Schrijfwedstrijd 2012. Je hebt nog ruim twee weken de tijd om een goed verhaal te tikken. De El Hizjra schrijfwedstrijd kan jouw kans zijn om je verhaal over de Arabische cultuur neer te zetten. Want wat weten we nog over deze cultuur? Er valt vast genoeg over te schrijven. Ieder persoon heeft zijn eigen verhaal, ideaal en dromen. Leg het allemaal vast in jouw verhaal!

Schrijven, het is mijn favoriete bezigheid. Met deze schrijfwedstrijd kan de Arabische cultuur overgebracht worden op Arabische mensen in Nederland. Maar mooier is de Arabische cultuur over te brengen op de niet-Arabische mensen in Nederland. Wanneer je deze mensen pakt met je verhaal, wie weet gaan zij deze cultuur meer begrijpen en respecteren. Veel schrijvers gingen jou al voor als Abdelkader Benali en Mohammed Benzakou.

Het maakt niet uit wat je schrijft, een essay, een gedicht, een verhaal of toneelstuk. El Hizjra wilt jouw woorden lezen in welke vorm dan ook.

Kijk hier voor de voorwaarden en regels voor deze schrijfwedstrijd.

Bron foto: Flickr

 

 

Lees ook:Nijholt maakt lofrede Oeroeg bij leescampagne
Lees ook:Verbod op L’Express om afbeelding profeet
Lees ook:Molukse tatoeages in Museum Maluku
Lees ook:Waarom ben jij een wereldburger?
Lees ook:Hella Haasse beschreef vervreemding van de eigen cultuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.