Verbod op L’Express om afbeelding profeet

Het Franse weekblad L’Express is volgens Marokko te ver gegaan. Het tijdschrift besteedt aandacht aan de Arabische beschaving en beeldt hiervoor de profeet Mohammed uit. Iets wat in de Islam een vorm van godslastering is. Marokko heeft deze uitgave om die reden verboden.

Wanneer je als tijdschrift aandacht besteed aan de Arabische cultuur, lijkt mij dat dit juist een van de feiten is die snel naar boven komen. Wat wel en niet mag in de Arabische cultuur. Zoals de profeet Mohammed afbeelden in welke vorm dan ook. De Marokkaanse regering zegt het volgende ‘elke grafische weergave van de profeet Mohammed verboden’. Ietwat onbegrijpelijk dat dan juist deze regel genegeerd is door het tijdschrift.

Aan de ene kant trekt het de aandacht. Het tijdschrift is weliswaar verboden in Marokko, maar heeft wel de pers gehaald. Dit is weer een van de voorbeelden dat de Westerse wereld zijn eigen regels trekt voor een ander geloof en cultuur. De Arabische wereld is duidelijk nog niet klaar voor dit soort acties. De westerse wereld vindt het onbegrijpelijk. Een nieuw voorbeeld van de cultuurkloof tussen de Arabische en westerse culturen.

Lees hier het artikel uit de Volkskrant over het verbod van Marokko op L’Express.

Bron foto: Flickr

 

 

Lees ook:De schrijfwedstrijd voor en over de Arabische cultuur
Lees ook:Ehsan Jami presenteert film over profeet Mohammed
Lees ook:De verwarring van de vrouwencultuur
Lees ook:HODA: nieuw glossy voor jonge moslima’s
Lees ook:Lezing en debat met Dyab Abou Jahjah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.