De lancering van ZinaZina

Deze maand wordt ZinaZina gelanceerd. Een tijdschrift voor de Marokkaanse mannen en vrouwen in Nederland. In dit tijdschrift staat liefde centraal. Hoe mannen en vrouwen zich laten leiden door de liefde. En hoe zij emancipatie integreren in hun leven.

Emancipatie door mannen en liefde bij mannen. Een boeiende combinatie. Ik ben benieuwd hoe ZinaZina dit probeert te verwerken in zijn tijdschrift. De wereld van liefde van mannen en vrouwen verwerkt in een tijdschrift. Portretten en verhalen van mannen en vrouwen die liefde en emancipatie proberen te combineren.

Want hoe doe je dat? Eerder deze week schreef ik over de hoogopgeleide Marokkaanse vrouwen die meer aansluiting vinden bij Nederlandse mannen. De reden hiervoor was de weg naar emancipatie. Het combineren van werk, een gezin en kinderen. Hiervoor heb je een geduldige en ruimdenkende man nodig. Een man die zelfstandig is, een man die je steunt in jouw carrière en je taak als moeder en vrouw.

Het is een ideale ontwikkeling, emancipatie. Meer ontwikkelingsmogelijkheden voor de vrouw. Met meer mogelijkheden voor de vrouw en meer labels. Om al onze rollen goed te kunnen vervullen hebben vrouwen een sterke partner nodig. In ZinaZina vertellen de Marokkaanse mannen ook hun beleving over de weg naar emancipatie. Hoe zij hun vrouw steunen. Hoe sterk liefde kan zijn met emancipatie.

Op 16 december presenteert Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) het tijdschrift. Vanaf 20 december kan je het tijdschrift bestellen via de website van SMN.

Bron foto: Flickr

Lees ook:Nederlandse man aantrekkelijk voor Marokkaanse vrouw
Lees ook:HODA: nieuw glossy voor jonge moslima’s
Lees ook:Gescheiden inburgeren.
Lees ook:Meer vrouwen in moskeebestuur.
Lees ook:Een culturele leugen voor liefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.