Nederlandse man aantrekkelijk voor Marokkaanse vrouw

Volgens een artikel in Volkskrant kiezen Marokkaanse vrouwen steeds meer voor de Nederlandse man. Waarom? De voornaamste reden is het opleidingsniveau en de grote ontwikkeling van de Marokkaanse vrouwen. Deze vrouwen zijn allemaal goed opgeleid en hebben vooruitstrevende ideeën over hun positie in het huwelijk. Ze zoeken een man die hun ambitie en carrière steunt en begrijpt. Dit is blijkbaar te vinden bij de Nederlandse man en niet de Marokkaanse.

Een aparte constatering aangezien pas geleden nog in een artikel stond dat Marokkanen een partner binnen de eigen kring uitzoeken. Blijkbaar is het voor de hoogopgeleide Marokkaanse vrouwen moeilijker een Marokkaanse man te vinden die hetzelfde over carrière en gezin denkt als hun.

Het is als vrouw ook moeilijk om carrière, huwelijk en gezin in balans te houden. Hoe vind je daar de ideale man voor? Niet alleen Marokkaanse mannen, maar er zijn ook genoeg Nederlandse mannen die moeite hebben met een vrouw die ook leeft voor een carrière. Ik heb veel ambitieuze Marokkaanse vrouwen en mannen ontmoet. Bijzonder vond ik altijd hoe vastberaden ze waren in het opbouwen van een goede carrière.

Ik denk ook niet dat Marokkaanse vrouwen bewust kiezen voor een Nederlandse man. Het is waarschijnlijk een kwestie van de juiste partner vinden. Die jouw idealen deelt. Toevallig blijkt dit voor Marokkaanse vrouwen een Hollandse man te zijn, en geen Marokkaanse man.

Lees hier het artikel van Nora Kasrioui in De Volkskrant.

Bron foto: Flickr

 

Lees ook:De lancering van ZinaZina
Lees ook:Liefde in eigen cultuur
Lees ook:“Dochters van Malakeh” opent je ogen
Lees ook:Meer vrouwen in moskeebestuur.
Lees ook:Man ontvoert kind van Nederlandse vrouw.

Eén reactie op “Nederlandse man aantrekkelijk voor Marokkaanse vrouw

  1. jantje

    Toevallig? Dat geloof je zelf toch niet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.