Turkse Dürüm; dat breekt zo lekker de week!

De multiculturele samenleving; deze woorden worden tegenwoordig zo vaak om de verkeerde redenen gebruikt, dat het bijna een negatieve ondertoon heeft gekregen. De multiculturele samenleving..Als we hangjongeren zien, dan geven we de samenleving de schuld, als een juwelier wordt beroofd ook. Als de gevangenissen vol zitten, dan komt het ook door het aantal verschillende culturen

Er wordt nooit eens gezegd hoe rijk de Nederlandse samenleving niet is geworden door de bijna twee honderd verschillende achtergronden die samen mengen in Nederland. En met rijk bedoel ik niet qua centjes, maar wat betreft muziek, eten, tradities, kennis, geschiedenis. Zoveel te ontdekken in al deze verschillende groeperingen, zoveel te proeven en te zien. We kunnen bijna letterlijk op wereldreis in ons eigen land! 

Misschien op reis naar verschillende keukens? Laten we eerlijk zijn, de Nederlandse keuken is de rijkste niet. Baklava, couscous, broodje döner.. deze lekkernijen zijn toch niet meer weg te denken uit Nederland? 

Knorr heeft het in ieder geval wel in de gaten. Het reclamespotje over de Turkse dürüm is al een tijdje te zien op tv, maar ik blijf hem leuk vinden. Ze hebben één klein foutje gemaakt met de Turkse stereotype; als de thee wordt geschonken, wordt het op de Marokkaanse manier geschonken. De Turken schenken de thee niet zo. “oeps foutje, door elkaar gehaald…ze lijken zo op elkaar”..

Lees ook:WK Amsterdam: voetbal door internationale teams.
Lees ook:Wanneer ben je een echte Nederlander?
Lees ook:Kuduromuziek wordt populair in Nederland.
Lees ook:Migranten aan het woord in ‘Roadmovie’
Lees ook:Iedereen heeft toch vooroordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.