Gewaagde kunst van Sarah Maple in Amsterdam

Vanaf 17 september tot 15 oktober exposeert Sarah Maple haar werk in Gallerie Kochx Bos in Amsterdam. Het werk van deze Engelse/Iraanse kunstenares is gedurfd op religieus, politiek en persoonlijk gebied. De VPRO zond afgelopen woensdag 14 september een documentaire uit met Sarah Maple genaamd Sarah’s Barbaren. In deze documentaire wordt het werk van Sarah Maple duidelijk en de persoon achter deze kunstenares.

Wat duidelijk wordt is dat Sarah erg veel durft en een harde werker is die zichzelf zal blijven bewijzen. Nu haar werk zoveel succes heeft in diverse landen als Amerika en Duitsland is voor haar geen reden om achterover te zitten. Ze blijft hard door werken en wilt bewijzen dat ze ook echt goed is in haar werk als kunstenaars. Met name op het gebied van de Islam wordt haar werk gezien als provocerend. Hoewel het werk van Sarah anders oogt, zit achter haar werk een lang ontwikkelingsproces. Er zit een verhaal achter voor Sarah.

In het werk van Sarah is duidelijk dat ze nog erg zoekende is naar haar eigen identiteit. Hierin neemt ze zichzelf niet te serieus. Haar werk bestaat uit schilderijen en foto’s waar ook veel humor in verwerkt is. De expositie van Sarah Maple is een inspiratie voor iedereen die zoekende is naar de vorming van identiteit met meerdere culturen. Leven met meer culturen kan verwarrend zijn, maar ook humoristisch, gedurfd en vernieuwend.

Meer informatie over Sarah Maple en haar expositie lees je op de website van de Kochx Bos Gallerie.

Lees ook:Het verfrissende effect van culturen
Lees ook:Fashion in het Tropenmuseum
Lees ook:De vrolijkheid van Júlia Dos Santos Baptista siert Amstelveen
Lees ook:May I Enter: over de Afro-Braziliaanse religie Candomblé
Lees ook:Gezichten van gemis vastgelegd door fotografe Homeira Rastegar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.