AFRIKAAPS – de vergeten taal verteld door The Glasshouse

Dit is de laatste week dat je nog naar een optreden van The Glasshouse kan. Morgen en zaterdag treden ze nog op met de voorstelling AFRIKAAPS. Zuid-Afrikaanse Hiphopera met Def P, Akwasi Ansah en Adriaan van Dis. Een bijzondere combinatie die je zeker moet zien. Niet alleen vanwege de bijzondere namen. Ook vanwege de aanwezige kunstvormen hiphop,jazz en rap. Deze energieke en swingende voorstelling moet het Afrikaaps weer op de kaart zetten.

De naam Afrikaaps staat voor de oorsprong van het Afrikaans. De taal Afrikaans wordt ten onrechte gezien als de taal van de blanke bevolking van Zuid-Afrika. Afrikaaps moet het zijn, de taal van de oorspronkelijke Afrikanen en de slaven die door de VOC achtergelaten werden op de Kaap.

Leden van de groep komen uit Cape Flats. De plek waar drugs en criminaliteit overheersen. Ook voor de leden van de groep. Zij hebben zich gestort op hun creativiteit. Ondanks de ellende die ze hebben gezien en ervaren, hebben zij een positieve instelling. Naast mensen entertainen met hun creativiteit willen zij ook jongeren de mogelijkheden op een goede toekomst laten zien. Ze hopen ze jongeren die nu leven in de Cape Flats positief te beïnvloeden.

In Kaapstad kreeg AFRIKAAPS ontzettend goede reacties. Naast de lovende recensies zijn ze ook bedolven onder vele prijzen in Zuid-Afrika.  In Nederland is de voorstelling op donderdag 13 oktober te zien in Amsterdam, in het Bijlmerparktheater. Op zaterdag 15 oktober zijn ze in Nijmegen, in het LUX theater.

Geniet hierbij alvast van een voorproefje. Kan je er geen genoeg van krijgen? Bestel dan een kaartje in het Bijlmerparktheater, of het LUX theater.

 

Lees ook:Aparte plaatsen in theater voor moslima’s.
Lees ook:Online community MijnZuidAfrika.nl is live
Lees ook:Cultuurconflict tussen vader en dochter
Lees ook:Voormalige straatjongeren uit Kenia in Nederlandse theaters.
Lees ook:Voormalige straatjongeren uit Kenia in theaters in Nederland.

2 reacties op “AFRIKAAPS – de vergeten taal verteld door The Glasshouse

  1. Linda van Eck

    Zou verteld niet met een -d mogen? ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Vera Calmer

      Oeps helemaal waar, excuus en is verbeterd :-) . Dank!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.