Voormalige straatjongeren uit Kenia in Nederlandse theaters.

Na het nationale en internationale succes van The Black Pinocchio in 2006 presenteert AMREF Flying Doctors MAPENZI TAMU. Deze nieuwe en aangrijpende voorstelling is gemaakt door jongeren, voor jongeren.

MAPENZI TAMU is Swahili voor zoete liefde. Voor jonge Afrikanen is de liefde niet zonder risico’s. Daar gaat het dan ook over in de theatervoorstelling MAPENZI TAMU. Jonge Afrikaanse acteurs, afkomstig van de straat, laten met realiteitszin, gevoel en humor zien wat liefde is. Het is een voorstelling vol emotie met straatmuziek, rap, hiphop en jazz, voorafgegaan door een indringende documentaire.

MAPENZI TAMU maakte al furore in Kenia. Ruim 12.000 jongeren in Nairobi hebben het straattheater inmiddels bezocht. De voorstelling wil jongeren in een land dat wordt geteisterd door aids en tienerzwangerschappen weer de mooie kanten van de liefde laten zien. En nu is het de beurt aan Nederland. Een unieke mogelijkheid om mee te maken wat uitdagingen voor jongeren Afrika zijn.

De opbrengsten van de MAPENZI TAMU-tournee worden onder meer besteed aan het straatkinderenprogramma van AMREF in de Keniaanse sloppenwijk Dagoretti.

Mapenzi Tamu is vanaf 4 april te zien in verschillende Nederlandse theaters. Kijk op de site voor meer info.

Lees ook:Voormalige straatjongeren uit Kenia in theaters in Nederland.
Lees ook:Keniaans theater over belang van condoomgebruik.
Lees ook:Risicojongeren ontmoeten slachtoffers van terrorisme
Lees ook:YourRight2Choose helpt je op weg naar liefde
Lees ook:AFRIKAAPS – de vergeten taal verteld door The Glasshouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.